Naslovna Dogadjaj Međunarodni dan Crvenog krsta

Međunarodni dan Crvenog krsta

PODELI

Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca se obeležava 8. maja, na rođendan Anri Dinana, osnivača Crvenog krsta.

Svojim učešćem u aktivnostima Crvenog krsta Vojvodine i Crvenog krsta Srbije, Crveni krst u Rumi predstavlja dobar primer dobro organizovane i efikasne organizacije. Pored mnogih aktivnosti Crveni krst u Rumi ima i izvanrednu saradnju s lokalnom samoupravom, što daje još veću efikasnost radu Crvenog krsta u Rumi u našoj lokalnoj zajednici.

“Tokom 2020. godine u kuhinji CK Ruma pripremljeno je i podeljeno korisnicima 135.950 kuvanih obroka. CK Ruma je kroz razne vidove humanitarne pomoći: paketa hrane, higijene i sredstava za dezinfekcije, polovne odeće, obuće i drugog pomogao 8.189 lica u stanju socijalne potrebe u Opštini Ruma. Tokom vanrednog stanja brinuli smo o 179 najstarijih sugrađana svakodnevnom pomoći u snabdevanju lekovima, namirnicama, odlasku u apoteke i kod lekara.Uspeli smo da obradujemo 220 dece iz socijalno ugroženih porodica novogodišnjim paketićima. Sloganom “Da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv”, CK Ruma je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovao svih 17 planiranih akcija dobrovoljnog davanja krvi. Prikupljeno je 1.076 jedinica najdragocenije tečnosti “koja život znači”, a za sve pacijente kojima je krv bila hitno potrebna organizovane su namenske akcije dobrovoljnog davanja krvi u najhitnijem roku”, rekao je v.d. sekretara Crvenog krsta Ruma, Saša Radivojević.

Od početka imunizacije protiv korona virusa, a ostvarujući svoju pomoćnu ulogu, CK Ruma pomaže građanima opštine i zdravstvenim radnicima Doma zdravlja Ruma pri vakcinaciji.

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i “Nedelja Crvenog krsta” od 8. do 15. maja u 2021. godini, biće obeležni temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, pod nazivom: “Unstoppable – Nezaustavljivi”.

Računajte na nas zato što i kada je najteže i dalje smo zajedno, poručuju iz Crvenog krsta Ruma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here