Naslovna Magazin Zdravlje Mere koje čuvaju zdravlje građana

Mere koje čuvaju zdravlje građana

PODELI
Foto: rtv

RUMA: Uprkos ukidanju vanrednog stanja, borba protiv koronavirusa nastavlja se u opštini Ruma, naročito u ustanovama socijalne zaštite, stoga je nedavno Gerontološki centar „Srem” dobio dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu u vidu opštinske pomoći.

Tom prilikom, isporučeno im je 120 litara dezinfekcionog sredstva za ruke, koje su dobili iz donacije od kompanije „Sigma” Kula, kao i zaštitnu opremu, maske, rukavice i vizire.

  • Nedavno smo za Gerontološki centar „Srem” kupili i 60 dušeka u vrednosti od 300.000 dinara – podseća načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić, prenose mediji. – Kao odgovorna lokalna samouprava nastavljamo sprovođenje mera koje smo započeli prethodne sedmice. Početkom prošle nedelje podelili smo dezinfekciono sredstvo i zaštitnu opremu rumskim preduzetnicima, radnjama, prodavnicama, kafićima, frizerskim salonima, a odmah posle toga akcija je sprovedena i u selima naše opštine. Zaštitnu opremu i sredstva smo uručili i našoj predškolskoj ustanovi „Poletarac”, ali i državnim organima na teritoriji naše opštine: Policijskoj stanici, Vatrogasnoj stanici, Tužilaštvu, Osnovnom sudu, Prekršajnom sudu.

Da je Ruma postupala odgovorno tokom vanrednog stanja dokazuje i činjenica da je Gerontološki centar „Srem”, kao najrizičnija ustanova za tu vrstu infekcije, po tom pitanju ostala netaknuta, tvrdi direktor dr Zoran Slavujević.

  • Radimo punim kapacitetom, imamo 285 korisnika, a obezbedili smo i sobe za izolaciju, ako bismo morali neke korisnike da izolujemo – pojašnjava dr Slavujević. – Stanje u našoj ustanovi je stabilno i nadamo se, budući da se do sada nije desila infekcija, da do nje neće ni doći, ali i dalje moramo biti oprezni. Ova donacija od opštine jedna je u nizu.

Načelnik Ljubišić je nakon uručenja pomoći GC „Srem” napomenuo i da je Opština Ruma do danas isplatila opštinsku novčanu pomoć za 189 preduzetnika i da je od 16.500.000 dinara za tu namenu do sada utrošeno preko 12.000.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here