Naslovna Hronika MEŠTANI O UŽASNOM ZLOČINU KOD SREMSKE MITROVICE: Bilo je tuča, trovanja pasa...

MEŠTANI O UŽASNOM ZLOČINU KOD SREMSKE MITROVICE: Bilo je tuča, trovanja pasa i bušenja guma, ali nikada UBISTVO!

PODELI

Ovim rečima nakon jutrošnje tragedije poznanici opisuju braću D.E. i N. E. koji su učestvovali u krvavom obračunu u mestu Jarak kod Sremske Mitrovice.

Naime, braća P.J. i S.J. su sekirama napali D.E. i N.E. da bi jedan od njih u samoodbrani pucao iz pištolja i ubio obojicu napadača.

Prema informacijama, do obračuna je najverovatnije došlo zbog skupocenih gljiva – tartufa, koji se beru na ovom području.

“Ljudi se masovno doseljavaju u naš kraj kako bi brali tartufe. Ovo nije prvi put da se ima problema sa tartufima, kada uđu jedan drugom u teritoriju“, priča jedan od meštana ovog kraja i dodaje:

Bilo je koškanja, tuče, bušenja automobilskih guma, trovanja pasa obučenih za traženje tih gljiva kako bi se uklonila konkurencija… Ali nikada sa smrtnim ishodom“.

Kako kažu meštani, porodicu D.E. i N.E. poznaju površno.

D.E. je zemljoradnik, ima u svom vlasništvu zemlju i šumu, ali se istovremeno kako sam čuo bavi i krivolovom. Ovako su vredna kuća, koliko znam brat mu je zaposlen u vodovodu u Smederevu“, dodaje poznanik.

Na licu mesta, gde se jutros dogodio obračun, pronađeni su tragovi krvi na više mesta, kao i delove krvave odeće.

Iako se danas naširoko moglo čuti da meštani prepričavaju detalje krvavog obračuna, niko od njih nije želeo da komentariše za medije.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došli, D.E. je nakon što su on i brat napadnuti, zapucao na dvojicu braće.

Ipak, po nalogu Tužilaštva uzeta je “parafinska rukavica” od dva brata kako bi se konačno utvrdilo ko je pucao iz pištolja u nelegalnom posedu.

Inače, iskusni pronalazači ove skupocene gljive kažu da je špic sezone u novembru kad se traži najskuplji tartuf, čija cena po kilogramu dostiže i do nekoliko stotina evra.

IZVOR: BORISLAV ZDRINJA/ATAIMAGES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here