Naslovna Dogadjaj Meštani sela Ljuba do kraja godine dobiće pijaću vodu – Pri kraju...

Meštani sela Ljuba do kraja godine dobiće pijaću vodu – Pri kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže

PODELI
Foto: ekapija

(Vodotoranj) Izgradnja vodovodne mreže u Ljubi, selu u Opštini Šid, privodi se kraju. Za ove radove Pokrajinska vlada je obezbedila 20 miliona dinara, a Opština Šid oko 14 miliona dinara.

Ovo mesto će, prvi put od kada postoji, dobiti pijaću vodu.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem, obišao je završne radove.

– Izgradnjom vodovodne mreže u fruškogorskim selima Sot, Privina Glava i Bikić Do, a sada i u Ljubi rešeno je stabilno i kontinuirano vodosnabdevanje. U narednom periodu planirana je izgradnja vodovodne mreže u Molovinu, čime će sva mesta u opštini Šid imati vodovode – izjavio je Milićević.

Današnjim podizanjem vodotornja, visine 27 metara i zapremine rezervoara od 100 kubnih metara, izgradnja vodovodne mreže u ovom sremskom selu ušla je u završnu fazu. Voda u Ljubi bi trebalo da poteče do kraja godine i da se tako reši višedecenijski problem oko 200 domaćinstava, koja su se do sada vodom snabdevala iz lokalnih bunara.

Radovi su obuhvatili izgradnju i opremanje novog bunara, opremanje postojećeg bunara, izgradnju vodotornja i potisnog voda, kao i distribucionog cevovoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here