Naslovna Blog MEZOHIJALURON: Da koža vremenom ne gubi, već dobija

MEZOHIJALURON: Da koža vremenom ne gubi, već dobija

PODELI

Godine, stres, hormonski poremećaji, cigarete, sunce, nezdrav način života, svi oni ostavljaju posledice na koži. Vremenom, koža se tanji, pojavljuju se neravnine i bore na njoj i to nas čini nezadovoljnim svojim izgledom, koji je često umoran. Smanjenje količine hijaluronske kiseline i oksidativni stres u našem tkivu su glavni problemi koji muče našu kožu.

redensity1

Hijaluronska kiselina je jedan vid sunđera naše kože, koji zadržava vodu, daje koži punoću, jedrinu i volumen. Oksidativni stres je proces gde u borbi između antioksidativnih faktora našeg organizma i toksičnih elemenata spoljašnje sredine, prevlada stresni proces. To čini našu kožu sivom, tankom, smanjenog elasticiteta i tonusa.

Sa svim tim problemima bore se razne vrste takozvane neumrežene hijaluronske kiseline, kojoj su često pridodate još neke komponente, koje upotpunjuju njen efekat. Jedan takav proizvod dolazi iz Teoxane firme koja se pobrinula da pored koncentracije neumrežene hijaluronske kiseline od 15mg po gramu, sadrži i dermorestrukturišuće komponente i lidokain kao lokalni anestetik.

redensity2

Neumrežena hijaluronska kiselina omogućava da se proizvod vrlo lako raspoređuje kroz tkivo, ne ostavljajući za sobom grudvice ili neravnine. Dermorestrukturišuće komponente čine: tri moćna antioksidansa, dva minerala, jedan vitamin i osam aminokiselina, koji su odabrani na osnovu svojih visokih dejstava, pogotovo u kombinaciji sa hijaluronskim kiselinom, kao i zbog svojih nealergijskih karateristika.

Pored svojih osnovnih funkcija, ovakva kombinacija proizvoda štiti vašu kožu od sunca, pogotovo ako se primenjuje po propisanim pravilima proizvođača, pre leta i većeg izlaganja suncu i nakon leta. Antioksidativna zaštita vaše kože uz ovaj proizvod raste i do 28 procenata, a na tome će vam koža biti vrlo zahvalna u budućnosti.

Rezultati su vidljivi odmah, suptilni i kumulativni. Kumulacija pozitivnih rezultata ovog proizvoda potiče od, gore navedenog, propisanog načina primene, koja podrazumeva jednu doza filera, koja se ponavlja nakon tri nedelje do mesec dana, a potom još jedna doza nakon istog perioda.

redensity3

Proizvod se aplikuje iglom od 30 Gejdža, što je ekvivalent igle za stomatološku anesteziju, prvo u najkritičnije zone lica i to u sloj kože koji se zove dermis, u vidu kapljica filera. Momentalno se javlja punoća kože, bez većih neželjenih efekata. Moguće je blago crvenilo na mestima uboda i u retkim slučajevima otoci i modrice u manjim regijama. Proizvod se može aplikovati u celo lice, predeo vrata i dekoltea, a to su često regije kojima obični kozmetički tretmani ne mogu mnogo pomoći. Proizvod je preporučljiv kako ženama, tako i muškarcima, s tim što je koža kod muškaraca deblja i često je potrebna nešto veća količina filera da bi se postigli željeni rezultati.

Primenom jednog ovakvog proizvoda neumrežene hijaluronske kiseline, postiže se da vremenom vaša koža ne gubi već dobija, a to je ono čemu svako od nas teži.


dr Nada Maksimović
specijalizant plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
mail: [email protected]

Ruma, Veljka Dugoševića 94/3
Tel: 061/710.33.91

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here