Naslovna Blog MEZONITI: Zategnuto lice bez hirurške intervencije

MEZONITI: Zategnuto lice bez hirurške intervencije

PODELI

Mezoniti predstavljaju jednu od najsavremenijih metoda antiejdžinga, još poznate kao nehirurški fejslifting. Tajna je u potpornoj mreži koja se gradi ovim nitima, a ostavlja mnogo dužu potporu kože nego bilo koja druga nehirurška metoda borbe protiv gravitacije i bora njome izazvanih.

mezoniti1

Mezoniti se sastoje od biorazgradivog hirurškog konca koji je postavljen paralelno uz medicinsku iglu, a zajedno ih drži stoper tj. graničnik. S obzirom da se radi o resorptivnom koncu, istom onom koji se koristi i u zatvaranju nekih rana u hirurgiji, on ostaje pod kožom, gde se u narednih 6-8 meseci resorbuje, ostavljajući za sobom nove ćelije fibroblasta, novi kolagen i elastin. Time koža dobija podmlađeni izgled, zategnutost nasuprot gravitaciji, smanjenje bora, ali zadržava normalnu mimiku kao i do tada. Efekat koji se zadržava nakon plasiranja mezoniti traje i do dve godine, što ih čini vrlo povoljnim u odnosu na druge procedure. Napomena, mezonitima se ne nadoknađuje nedostajući volumen kože, već se postojeća koža zateže, čime se bore mogu korigovati. Znači, njima se ne popunjavaju ni jagodice, ni usne, ni podočnjaci, već se oni zatežu.

S obzirom da mezoniti služe za izgradnju mreže, tj. estetske arhitekture, što više mezoniti, to i više opcija za njihovo postavljanje. Postoje određeni pravci tj. vektori pod kojima se one plasiraju pod kožu, kako bi ostvarile svoj efekat. Ne postoji limit koliki broj mezoniti se može postaviti, to je stvar o kojoj vi odlučujete u dogovoru i konsultaciji sa vašim lekarom. Procedura postavljanja mezoniti se može ponoviti u bilo kojem roku, čak iako nije prošao period njihove razgradnje. Šta više, što se više postavljaju, gradi se gušća mreža u koži, čime efekti postaju i dugotrajniji i izraženiji, a rezultati sve bolji i bolji.

mezoniti2

Sama procedura plasiranja niti kratko traje. Prvo se nanosi jači topikalni anestetik u vidu krema, potom se lice temeljno očisti dezinficijensom, a zatim se igle sa nitima plasiraju pod kožu i paralelno sa njom u odgovarajućim pravcima. Igle se izvuku, a niti ostaju u odgovarajućoj dubini vaše kože. Nakon procedure je moguće prisustvo manjeg otoka ili hematoma, ali oni prolaze u narednih nekoliko dana, pogotvo uz korišćenje obloga ili kreme od arnike. Nakon 24 časa slobodno možete da nanosite šminku.

Mezoniti se koriste za sve tri regije lica (gornju, srednju i donju), zatim za regije podbratka, dekoltea, grudi, nadlaktica, natkolenica, zadnjice. U kombinaciji sa hijaluronskim filerima i botoksom, mogu da učine pravo čudo u podmlađivanju, a da pri tome niste imali hiruršku intervenciju. I naviknite se, ako ste koristili mezoniti, da će vam okolina reći da ste lepši, blistate, da ste osveženi, a niko od njih neće znati tačno šta ste na sebi radili.

Budite jedna od onih zadovoljnih žena, priuštite sebi ponekad neki mali ‘’luksuz’’,  jer samo takve žene su lepe žene.

mezonitiphoto3


dr Nada Maksimović
specijalizant plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
mail: [email protected]

Ruma, Veljka Dugoševića 94/3
Tel: 061/710.33.91

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here