Naslovna Hronika Migranti ispričali TUŽNU PRIČU O SMRTI DEVOJČICE: Madinu (6) u MRKLOM MRAKU...

Migranti ispričali TUŽNU PRIČU O SMRTI DEVOJČICE: Madinu (6) u MRKLOM MRAKU udario je voz

PODELI
Madina Husein
Foto: Al Džaziru

Šestogodišnju devojčicu, Madinu Husein udario je teretni voz dok se sa porodicom kretala uz železničku prugu prema granici sa Hrvatskom.

Mala Medina poginula je 21. novembra, a njena porodica za “Al Džaziru” ispričala je tužnu priču i šta se toga dana na pruzi kod Šida zapravo dogodilo.

Policija u Hrvatskoj ih vratila prema Srbiji

“Tog kobnog dana, policija nas je uhvatila na graničnom prelazu u Hrvatskoj, gde smo se našli sa krajnim ciljem da stignemo do zapada Evrope. Priveli su nas u policijsku stanicu”, ispričali su članovi porodice Husein.

Madinina majka, putovala je sa svojih četvoro dece, kako kažu članovi porodice: “Preklinjala je policajce da ih puste da put nastave ujutru jer su preumorni i iscrpljeni od pešačenja”.

“Majka je bila uplašena da moja mala braća i sestre u mraku neće videti gde idu” za “Al Džaziru” ispričela je Nilab Husein, devojčicina sedamnaestogodišnja sestra.

Policajci su odbili naš zahtev i uputili nas nazad do Srbije. Rekli da pratimo prugu do Šida – tvrdi otac poginule devojčice za “Al Džaziru”.

Madina je na tom putu nazad poginula. Pronašao ju je brat, star 15 godina, nekoliko metara od mesta gde ju je voz udario.

Devojčicina sestra, iz prihvatnog centru u Principovcu, ispričala je:

“Kada smo pronašli Madinino telo, policajci koji su nas ranije deportovali pozvali su policiju. Mojoj majci nije dozvoljeno da ide sa njima iako je, kako je rekla, bila spremna da ostavi nas ostalu decu, da bi bila sa Madinom”

Hrvatski zvaničnici su potvrdili vest da je devojčica nastradala, ali ne i da granična policija ima ikakve veze sa ovim slučajem i snosi neku krivicu.

Porodica stradale devojčice govorila je i o odnosu hrvatske policije i naših nadležnih organa, a sta su rekli možete pročitati na sajtu “Al Džazire”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here