Naslovna Srbija Mihajlović i ambasador Azerbejdžana o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac

Mihajlović i ambasador Azerbejdžana o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac

PODELI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovom o projektu izgradnje auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

„Mi smo spremni za realizaciju ovog projekta, koji je za nas jedan od prioritetnih u ovoj godini. Stoga je važno da što pre azerbejdžanska strana odobri kredit u iznosu od 210 miliona evra, kako bismo mogli da krenemo s radovima“, rekla je Mihajlović.

Ona je pohvalila angažovanje azerbejdžanske kompanije Azvirt na infrastrukturnim projektima u Srbiji, uključujući i radove na tunelima na deonicama auto-puta kroz Grdeličku klisuru, koje će u subotu biti puštene u saobraćaj.

Na sastanku su razgovarano i o realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, od Bubanj potoka do Pančeva, za koji je u aprilu u Pekingu potpisan Memorandum o razumevanju sa kinesko-azerbejdžanskim konzorcijumom Pauer Čajna i Azvirt.

Eldar Hasanov je istakao da će azerbejdžanska strana učiniti sve da se omogući što efikasnija realizacija novog projekta u Srbiji.

Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here