Naslovna Srbija Mihajlović: Korist od autoputa videće se bolje u decembru

Mihajlović: Korist od autoputa videće se bolje u decembru

PODELI

Koristi od autoputa Miloš Veliki od Obrenovca do Čačka videće se još bolje u decembru, kada bude puštena u saobraćaj i deonica dužine 17,6 km od Surčina do Obrenovca, rekla je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona je istakla da ove godine počinje izgradnja Moravskog koridora u septembru, kao i da će uskoro biti obeležen početak radova na autoputu Sremska Rača-Kuzmin, a u novembru izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica. “Nastavićemo da uređujemo i Koridor 10 i Koridor 11, zajedno sa Turističkom organizacijom. Ali, još je važnije to što autoputevi znače ostvarenje vizije Vlade, a to je da ljudi ostanu da žive ovde u Srbiji i da se deca rađaju“, rekla je Mihajlović. Autoput Miloš Veliki je dugačak 103 kilometra, a putarina iznosi 420 dinara od Obrenovca do Čačka. Petlje UB, Lajkovac i Ljig nova su uključenja u autoput uz postojeće Takovo i Preljinu i biće i naplatne stanice.

Potpisan ugovor o izgradnji dela autoputa Miloš Veliki Delegacija Srbije i kineska kompanija China Communications Construction Company Ltd (CCCC) potpisale su komercijalni ugovor za izgradnju deonice Koridora 11 od Novog Beograda do Surčina. Izgradnjom ove deonice biće kompletiran autoput do Čačka. Komercijalni ugovor o projektovanju i izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, kao dela autoputa E-763, potpisali su ministarka Zorana Mihajlović, v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor ogranka za Srbiju kompanije China Communications Construction Company Ltd Džang Sjaojuen. Deonica predstavlja deo autoputa “Miloš Veliki” (Koridor 11) i funkcionalnu vezu sa Beogradom, dužine 7,9 kilometara. Ugovorena vrednost projekta iznosi 70,5 miliona dolara, a završetak radova planiran je do kraja 2021. godine.

Foto: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here