Naslovna Politika Mihajlović: Nastavljamo da unapređujemo položaj žena

Mihajlović: Nastavljamo da unapređujemo položaj žena

PODELI
Foto: Wikipedia

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, izjavila je da je država donela sve potrebne zakone i podzakonska akta u borbi protiv nasilja nad ženama i za unapređenje rodne ravnopravnosti, ali da je to društveni problem za koji treba svi da pronađemo rešenje.

Bez obzira na situacije koje mogu da se dese, da neko u policiji nije reagovao adekvatno i na vreme, to nije stav policije, to nije stav institucija. Postoje pravilnici, socijalne službe su takođe obučene. Postoji normativni okvir i od kada imamo zakone o nasilju u porodici, imamo i stotine žena koje su ga prijavile, izjavila je Mihajlovićeva.

Država ima sve instrumente, ali je, kako je rekla, potrebno da u rešavanje tog problema budu uključeni i civilni sektor, mediji i svi građani.

– Imamo sve potrebne zakone, podzakonska akta i strategije, postoji politička volja da se borimo protiv rodno zasnovanog nasilja, ali je potrebno i da svi zajedno radimo više na tome, rekla je Mihajlović za TV Insajder, a prenosi resorno ministarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here