Naslovna Srem Milica je našla novčanik sa 1.000 evra na parkingu! O njenom poduhvatu...

Milica je našla novčanik sa 1.000 evra na parkingu! O njenom poduhvatu priča cela Srbija

Foto: istock

SREMSKA MITROVICA – Milica Ćetković (16) učenica Medicinske škole u Šapcu, jutros je na parkingu u Sremskoj Mitrovici, gde živi, pronašla novčanik sa 114.500 dinara i ličnim dokumentima i bez razmišljanja ga odnela u policijsku stanicu.

Tim gestom devojčica je obradovala Nikolu Tanasića iz Uzveća kod Bogatića, kojem je novčanik tokom noći ispao iz džepa dok je parkirao automobil.

– Krenula sam u pekaru sa drugaricom i uočila na parkingu između automobila novčanik koji je pomalo bio pokriven lišćem. Po dokumentima koja su bila unutra videla da pripadaju nekome iz Bogatića, a automobil pored kog je novčanik bio ima table ovog mesta – priča Milica.

Priznaje da je imala nelagodnost i malu neprijatnost jer je u novčaniku bilo dosta novca, ali se ni trena nije dvoumila, već se sa drugaricom odmah uputila u najbližu policijsku stanicu.

– Policajci su prebrojali novac, a Nikolu su pronašli na osnovu dokumenata. Insistirao je u policiji da mu daju moj broj telefona, a kada smo se sreli zahvalio se, i dao kovertu sa novčanom nagradom i čokoladu – nastavlja devojčica.

Uzela je od Nikole kovertu sa pristojnom i poštenom novčanom nagradom, iako je nije očekivala, a kroz veseo osmeh otkrila da će novac potrošiti u parfimeriji – za šminku.

Miličina majka Natalija je o svemu saznala tek kada je Milica novac odnela u policijsku stanicu. Kratko je rekla da je “preponosna na svoju ćerku”, a gestom devojčice oduševljen je i Nikola Tanasić.

Prisetio se situacija kada je on nekoliko puta pronašao i vratio izgubljene mobilne telefone i tada pomišljao da će, ako se dogodi da slučajno nešto izgubi “biti baksuz pa mu to što je izgubio nikada neće biti vraćeno”.

– Eto, dogodilo se, a sve se dobro završilo zahvaljujući Milici, jednoj vaspitanoj i kulturnoj devojčici, na koju njena porodica treba da bude ponosna – rekao je Nikola.

Prethodna vestSuper baka „Uraganka“! Najstarija atletičarka postavila novi rekord na 100 metara
Sledeća vestMeđunarodno priznanje za našeg fotografa iz Šimanovaca

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here