Naslovna Srem Fruška gora MILION za plan detaljne regulacije centra Vrdnika

MILION za plan detaljne regulacije centra Vrdnika

PODELI

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine odobrio je milion dinara za finansiranje izrade projektne dokumentacije za izradu plana detaljne regulacije centra u Vrdniku.

Izrada plana detaljne regulacije preduslov je za dalje projektovanje i uređenje centralnog dela Banje Vrdnik koje će podrazumevati kompletnu rekonstrukciju parka i pijace, te tako centar naselja učiniti atraktivnijim i funkcionalnijim.

  • Uređenjem javnih površina naše mesto postaće lepše svima, kako stanovnicima Vrdnika, tako i turistima. Ovaj projekat, što je najbitnije, biće svima od koristi, a davaoci turističkih usluga zabeležiće, zasigurno, porast broja noćenja – navodi zamenik predsednika opštine Irig, Miodrag Bebić.

Ukupna vrednost projekta izrade projektne dokumentacije iznosi oko 2 miliona dinara, od kojih će polovinu obezbediti Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, a drugu polovinu Opština Irig.

Ovaj projekat zajedno sa projektom uređenja gradskog parka u Irigu realizovaće se u sklopu velikog projekta „Buđenje Fruške gore“ koji udruženim snagama realizuju Pokrajinska vlada i Fondacija „Novi Sad 2021“. Podsećamo da je iriška opština, zajedno sa Beočinom i Sremskim Karlovcima, u tzv. „Zoni 021“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here