Naslovna Hronika Milionski ugovor ženi lokalnog funkcionera

Milionski ugovor ženi lokalnog funkcionera

PODELI

Milionski posao nabavke pića i hrane za reprezentaciju Opštine Šid dobila je supruga člana Opštinskog veća.

Javna nabavka pića i prehrambenih proizvoda za reprezentaciju za ovu godinu vredna 1,8 miliona dinara dodeljena je trgovinskog radnji „Maja Nova“ iz Šida.

Vlasnica ove radnje Snežana Starovlas supruga je Dalibora Starovlasa, člana Opštinskog veća i jednog od viđenijih funkcionera ove opštine. Na tender su pristigle dve ponude, ali je firma „Maja Nova“ odabrana zbog „najniže ponuđene cene“, kako se objašnjava u odluci koji je potpisao Predrag Vuković, predsednik opštine Šid.

Iz dokumentacije dostavljene na tender vidi se da je godišnji prihod prodavnice „Maja Nova“ u poslednje tri godine oko 30.000 dinara
Iz dokumentacije dostavljene na tender vidi se da je godišnji prihod prodavnice „Maja Nova“ u poslednje tri godine oko 30.000.000 dinara

Kako može da se iščita iz dokumentacije dostavljene na tender, godišnji prihodi prodavnice „Maja Nova“ sa četvoro zaposlenih u poslednje tri godine su oko 30.000.000 dinara.

Od predsednika opštine Predraga Vukovića, kao i članova Opštinskog veća, nismo uspeli da dobijemo odgovore i komentar na ovu javnu nabavku.

Inače, Vuković je široj javnosti postao poznat kada je „Blic“ pre dve godine objavio kako je u Hrvatskoj osuđen zbog šverca cigareta.

Hrvatska policija zatekla je 2011. godine u gepeku njegovog vozila više od 4.000 paklica cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije čija je prodaja zabranjena u susedstvu. Vuković je, kako piše u presudi, pred Opštinskim sudom u Vukovaru osuđen za krivično delo protiv platog prometa i poslovanja, odnosno za nedozvoljenu trgovinu.

Predsednik opštine osuđen je na kaznu od skoro 9.000 kuna, što je danas oko 150.000 dinara, dok su troškovi postupka bili oko 5.000 dinara. Vuković je ipak izbegao zatvor, zato što hrvatski krivični zakon za ovo delo predviđa novčano kažnjavanje ili godinu dana zatvorske kazne.

Vuković je za “Blic” tada rekao da nije osuđen zbog krivičnog dela, već da je to bila prekršajna prijava, iako u presudi u koju je “Blic” imao uvid piše drugačije i suđenje nije bilo u prekršajnom već u opštinskom sudu.

On je dodao da cigarete uopšte nisu bile njegove, već su “samo pronađene” u njegovom vozilu, a iako nije bio saglasan sa optužbom, kaznu je ipak platio, jer nije hteo da se suđenje u stranoj državi odugovlači.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here