Naslovna Hronika Miloš Garić: Nova poruka Srbima da nisu dobrodošli na KiM

Miloš Garić: Nova poruka Srbima da nisu dobrodošli na KiM

PODELI
Foto: PrintScreen/TV Happy

Zabrana kosovske policije nekolicini vernika i sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, da u Crkvi Hrista Spasa u Prištini prisustvuju i služe litrugiju povodom Spasovdana, još jedna je poruka Aljbina Kurtija i prištinskih vlasti Srbima da nisu dobrodošli na KiM, kaže glavni urednik portala Kosovo onlajn, Miloš Garić.

Još jednom su poručili Srbima da nisu dobrodošli na KiM i da će politika obespravljivanja Srba i uskraćivanja elementarnih prava, poštovanje prava za Srbe biti i dalje misaona imenica, i da još ne mogu da očekuju da će ih uživati na KiM, rekao je Garić za Tanjug.

On je ispričao da se kordon kosovske policije pojavio u zoru, u pet sati ispred Crkve Hrista Spasa u centru Prištine.

Možete da zamsilite tu čudnu pojavu da sveštenici hoće da uđu u svoju crkvu… Kordon policije je zaustavio ljude, sveštenike koji su došli iz Crkve Svetog Nikole na liturgiju povodom Spasovdana, mali broj vernika, legitimisala ih, uzela dokumenta i rekla im da ne mogu da uđu, nakon čega su se vratili u Crkvu Svetog Nikole. Nije bilo incidenata, ali je bilo vrlo ružno, rekao je Garić.

Na pitanje šta očekuje od današnjih razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, kaže da ne očekuje “ništa spektakularno”.

To je, kaže, još jedan u nizu susreta koje evropski predstavnici s vremena na vreme održe sa visokim predstavnicima Srbije, gde se iznesu protokolarne teze i poruke formalne prirode, ali ništa od konkretnih poteza.

Kako je rekao, predsednik Vučić će još jednom da ukaže na sve probleme i da stavi do znanja da dokle god bude takva situacija, ne možemo da računamo na odnos sa Prištinom koji će ići u smeru normalnizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here