Naslovna Srem Ruma Mina Knežević pobednica plivanja za Časni krst u Rumi!

Mina Knežević pobednica plivanja za Časni krst u Rumi!

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – 55 hrabrih plivača učestovalo je danas u jubilarnom desetom Bogojavljenskom plivanju za Časni krst, koje je održano na rumskom Borkovačkom jezeru.

Simboličnih 33 metra do krsta položenog u vodu prva je preplivala mlada Mina Knežević, kojoj  je ovo već peto učešće na tradicionalnoj manifestaciji.

-Pet godina plivam, uvek sam se nadala da ću prva stići do krsta. Sad sam pobedila i mnogo sam srećna zbog toga, kazala je pobednica, koja je nakratko napustila fudbalske pripreme, kako bi danas mogla plivati u Rumi.

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević pohvalio je odvažnost svih učesnika i konstatovao da su svi oni potvrdili istrajnost i snagu hrišćanske vere.

-Naravno da je veoma važno, evo već desetu godinu zaredom na ovom mestu prelepom Borkovačkom jezeru na veliki hrišćanski praznik sabiramo se da bismo svedočili o istrajnosti i hrabrosti vere, pre svega mladih ljudi koji se usuđuju da u ove hladne dane zaplivaju u vodi Borkovačkog jezera. Ja zbog toga želim da zahvalim organizatorima na istrajnosti da iz godine u godinu manifestaciju omasovljuju, Opština Ruma ima interes i zainteresovana je da sponzoriše i bude pokrovitelj svega zbog lepog, a to je svakako i negovanje duha sabornosti i iskazivanja istrajnosti u našoj hrišćanskoj veri, kazao je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

Svim učesnicima su danas uručene blagodarnice, dok su Mina Knežević i najmlađi učesnik Vukašin Krtolina, rođen 2013. godine, nagrađeni i novčanim iznosom od po 10.000 dinara, a po tradiciji pobednici je pripao i zlatni krstić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here