Naslovna Srem MINISTAR ĐORĐEVIĆ U INĐIJI: Konkretnim projektima za unapređenje socijalne zaštite

MINISTAR ĐORĐEVIĆ U INĐIJI: Konkretnim projektima za unapređenje socijalne zaštite

PODELI

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas opštinu Inđija i sa predstavnicima opštine razgovarao o načinima za poboljšanje socijalne zaštite ugroženim kategorijama stanovništva. Ministar je upoznao predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka i saradnike o projektima koje Ministarstvo trenutno sprovodi kao i o aktuelnim konkursima na koje udruženja mogu konkurisati.

„Politika predsednika Aleksandra Vučića, još kada je bio premijer, jeste da briga prema najranjivijim grupama bude vidljivija i mi ćemo se truditi da ona iz godine u godinu bude sve veća“, izjavio je ministar Đorđević.

On je napomenuo da su deca najosetljivija kategorija društva i da se prema njima moramo ophoditi sa posebnom pažnjom.

„Pokušavamo da konkretnim delima radimo za sve njih i nastavićemo tako i u buduće. Trudićemo se da budžet bude što veći, da budemo transparentni u radu i da pomoć koja dolazi od države bude adekvantnija a da sve ono što je bilo u prošlosti, a to je da oni budu na neki način zaboravljeni i prepušteni sami sebi, bude jedna ružna prošlost“.

Đorđević je pozvao lokalna udruženja da konkurišu na projekte ministarstva.

Opština Inđija trenutno ima 250 korisnika socijalne pomoći i za njih se svake godine izdvajaju značajna sredstva, u skladu sa mogućnostima lokalnog budžeta. Zato je pomoć Ministarstva veoma važna, kao i poseta najviših državnih funkcionera kako bi se na licu mesta uverili u stvarno stanje.

„Poseta ministra Đorđevića sama po sebi mnogo znači, kako samim udruženjima tako i onima kojima je pomoć najpotrebnija, jer moraju znati da nisu sami, da znaju da postoji neko ko brine o njima a to je Republika Srbija, odnosno Ministarstvo na čijem je čelu ministar Đorđević, i lokalna samouprava u granicama svojih ovlašćenja“, naveo je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Predsednik je dodao da se Opština trudi da sistemski zadovolji sve potrebe ugroženih, a kao primer naveo je projekat „Lični pratilac“ koji od ove godine lokalna samouprava sama kompletno finansira.

Gak se zahvalio ministru na poseti istakavši da se njegovim preuzmanjem resora vidi značajno unapređenje rada Ministarstva.

Sastanku je prisustvovala i direktorka Centra za socijalni rad „Dunav“ Željka Godić Avramović koja je izvestila ministra o aktulnim problemima sa kojima se suočavaju ali i aktivnostima koje se sprovode u cilju poboljšanja uslova za najugroženije kategorije stanovništva.

Inače, ministar je prilikom posete udruženju „Moj svet“ i decu korisnike usluge „Lični pratilac“ poklonio „hodalicu“ namenjenu osobama sa problemom hodanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here