Naslovna Srem Sremska Mitrovica Ministar odbrane u Sremskoj Mitrovici: Ulaganje u VS je ulaganje u bolji...

Ministar odbrane u Sremskoj Mitrovici: Ulaganje u VS je ulaganje u bolji standard građana

PODELI
Foto: RTS

Radove na izgradnji hangara u kasarni “Boško Palkovljević Pinki”, gde je uloženo više od milion evra, obišao je Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je ocenio da je svako ulaganje u Vojsku ulaganje u razvoj lokalne zajednice, bolji životni standard svakog građanina Srbije, piše RTS.

Ministarstvo odbrane iz budžeta predvidelo 743 miliona za poboljšanje vojne infrastrukture, a da će Vojska Srbije iz sopstvenih prihoda izdvojiti još oko 480 miliona dinara čime će znatno poboljšati stanje infrastrukture i stanje borbene tehnike.

“Ovde u Sremskoj Mitrovici uložili smo više od milion evra kako bi ti objekti bili uslovni i funkcionalni“, rekao je Vulin i dodao da je cilj da ove godine bude “pokrivena” kompletna vojna mehanizacija.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader očekuje nastavak saradnje s Vojskom Srbije, koja je, kako kaže, i do sada bila izuzetno uspešna, a brigadni je general i komandant Prve brigade kopnene vojske Željko Petrović podsetio da su decembra 2015. počeli radovi na izgradnji prvog hangara za smeštaj borbenih vozila u kasarni u Sremskoj Mitrovici.

“To će omogućiti da borbena tehnika bude ispravnija, produžićemo joj vek trajanja i omogućiti da jedinice izvršavaju svoje zadatke na najbolji mogući način”, rekao je Petrović za RTS

Četiri nova hangara u mitrovačkoj kasarni zauzeće oko četiri hiljade kvadratnih metara i pokriće sve potrebe jedinice koja se nalazi u Sremskoj Mitrovici, a čija je infrastruktura znatno oštećena tokom NATO bombardovanja.

Završetak svih radova planiran je u martu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here