Naslovna Srbija Ministar Stefanović: Nastavljamo snaženje vojske

Ministar Stefanović: Nastavljamo snaženje vojske

PODELI
Foto: Tanjug/Ministarstvo odrbane i vojska Srbije

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u bazama “Grlić” i “Veliki trn”, koji su angažovani na zadacima obezbeđenja administrativne linije i kontrole Kopnene zone bezbednosti, i učestvovao sa njima u patroli.

Stefanović je poručio da će se nastaviti sa snaženjem Vojske Srbije, jer je to jedini garant da će naš narod nastaviti da živi u miru i stabilnosti.

Ministar je danas, sa patrolom Vojske Srbije, pripadnicima Treće brigade Kopnene vojske, obišao deo patrolnog puta koji oni svakodnevno prelaze od baze “Grlić” do baze “Veliki trn”.

Ovo je deo Kopnene zone bezbednosti koji naša vojska čuva svakog dana i brine da naši građani budu bezbedni i sigurni. Mi ćemo nastaviti da investiramo u naše vojnike i da ulažemo i u novu opremu i naoružanje, ali sa ciljem da zaštitimo svoju zemlju, naveo je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je poručio da Srbija nikada neće biti pretnja bilo kome, niti želi da sa bilo kim ratuje, niti da ugrozi bilo čiju stabilnost i bezbednost, ali da znamo da je jedini garant da mi ostanemo bezbedni i sigurni i da naš narod mirno živi – da imamo snažnu vojsku.

Stefanović je istakao da je zadovoljan, jer je imao prilike da vidi da su naši vojnici i opremljeni i obučeni.

Potrudićemo se koliko god budemo mogli da oni i u narednom periodu imaju najsavremeniju opremu koja će olakšavati njihove dužnosti i zadatke, ali sam potpuno impresioniran i njihovom požrtvovanošću i posvećenošću. I koliko obilaze teren i koliko to rade profesionalno i koliko su na usluzi svakom stanovniku koji živi u ovom delu Kopnene zone bezbednosti, rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da mu je žao što nisu svi u našoj zemlji tako dobronamerni prema vojsci i što vrlo često “ospu i paljbu i kritike” na opremanje i naoružavanje, a da istovremeno nije čuo da tako nešto rade kada se dešavaju pokušaji kreiranja nekakve takozvane kosovske vojske.

Voleo bih da u budućnosti svi zajedno budemo složni, jedinstveni u tome da podržimo Vojsku Srbije i da podržimo našu Srbiju u svim izazovima koji su pred njom, rekao je Stefanović.

Ministar je danas razgovarao i sa pripadnicima Vojske Srbije o izazovima sa kojima se susreću tokom izvršavanja zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti.

O stanju i zadacima baza, kao i o značajnim događajima u odseku odgovornosti, ministra su informisali komandir baze “Grlić” kapetan prve klase Milan Milosavljević i komandir baze “Veliki Trn” major Milan Kuburić.

Obilasku pripadnika Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti prisustvovali su zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Dragan Antić i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here