Naslovna Sport Ministar Udovičić obišao Srem

Ministar Udovičić obišao Srem

PODELI

Inđija je lokalna samouprava koja sama rešava nagomilane probleme u sportskim klubovima, istakao je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, posle posete treningu ŽRK “Železničar” u Inđiji i Osnovnoj školi “22. jul” u Krčedinu. Ministar Udovičić je rekao da je neophodno rešiti problem završetka nove sportske hale u Inđiji, i najavio podršku u tome. 

Većina inđijskih sportskih klubova, zahvaljujuči pomoći lokalne samouprave, našla je put da izađe iz nasleđenih finansijskih problema, oporavi se i nastavi da fukcioniše. To je slučaj i sa FK “Fruškogorac” iz Krčedina.

Rezultati inđijskih rukometašica dovoljno govore o njihovoj volji da prevaziđu tešku situaciju u kojoj se klub našao. Sada se bore za Super A ligu i učešće u elitnim evopskim takmičenjima.

“Opština Inđija je tu da na sve načine podrži mlade ljude i sportiste, budžet za sport je ove godine rekordan, a ulagaće se kako u sportiste, tako i u sportsku infratsrukturu u opštini Inđija”, rekao je Vladimir Gak, predsednik OPštine Inđija.

Ministar je pohvalio sve projekte koje opština Inđija realizuje u oblasti sporta, istakavši Inđiju, kao pozitivan primer kako jedna lokalna samouprava brine o sportu i omladini.

Ministar Udovičić bio je i u poseti Opštini Stara Pazova. On je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave posetio Fudbalski klub “Podunavac” u Belegišu, kao i sportsku salu u Osnovnoj školi “Nikola Tesla”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here