Naslovna Srem Pećinci Ministar Udovičić: “Sport je način života, način vaspitanja!”

Ministar Udovičić: “Sport je način života, način vaspitanja!”

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Opštinu Pećinci posetio je Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom u pratnji čelnika pećinačke opštine obišao je osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” u Pećincima i “Dušan Jerković Uča” u Šimanovcima.

U fiskulturnoj sali učenici od prvog do četvrtog razreda pokazali su spretnost i takmičarski duh na poligonu spretnosti, a ministar Udovičić je nakon obilaska sale i upoznavanja sa radom na popularizaciji sporta kod dece školskog i predškolskog uzrasta, istakao zadovoljstvo jer opština Pećinci pokazuje izuzetne rezultate u razvoju sportskih aktivnosti.

“Želimo da istaknemo da je sport način života, način vaspitanja, način upravo ophođenja prema sebi samom i prema društvu, gde svi zajedno treba da motivišemo kako naše sugrađane da se bave sportom. Drago mi je da je Sportski savez jedan od uspešnijih saveza, da je pionir sa 37 klubova, što je sjajno za jednu opštinu koja ima 20 hiljada stanovnika, a ono što je mene posebno obradovalo jesu dva boćarska kluba gde se tim sportom prvenstveno bave starije osobe ili osobe trećeg doba, gde na taj način opština itekako prepoznaje sve građane, od najmlađih do najstarijih i na jedan ravnopravan način vodi brigu o svim građanima. Čestitam im na uspešnom radu do sada, velike smo planove izneli i kroz renoviranje i nadogradnju ove škole, jačanje samih kapaciteta za bavljenje sportom ali i kroz razne druge projekte, jer želimo da položaj mladih ovde u Pećincima bude kvalitetniji i bolji“ – istakao je Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza “Razvoj sportova” Siniša Đokić istakao je da ovako dobri rezultati ne bi bili mogući bez podrške lokalnih institucija.

„Sportski savez je stavio akcenat na omasovljenje omladinskog i školskog sporta. Oragnizujemo razna sportska takmičenja i manifestacije, gde su nam ciljne grupe deca školskog i predškolskog uzrasta. Ovo je prvi put da je ministar sporta posetio našu opštinu, i drago mi je da smo ga upoznali sa našim radom i programom, a povrh svega dao nam je još veći elan za dalji rad“ – rekao je Đokić.

Ministar Udovičić i opštinsko rukovodstvo obišli su i Osnovnu školu „Dušan Jerković Uča“ u Šimanovcima, a učenici nižih razreda ove škole bili u prilici da sa ministrom igraju basket.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here