Naslovna Politika Ministar Vulin: Svaka kriminalna grupa je pretnja za mir i poredak

Ministar Vulin: Svaka kriminalna grupa je pretnja za mir i poredak

PODELI
Foto: FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da svaka organizovana kriminalna grupa predstavlja opasnost za mir i poredak.

Sve kriminalne grupe su na različite načine povezane. Krupni kriminal traži vezu sa policijom, bezbednosnim službama i političarima, jer tako traže pomoć u poslovanju sa državom ili da bi vršili uticaj na policiju i pravosuđe, kazao je Vulin u intervjuu Politici.

Prema njegovim rečima, kriminalci su često u vezi sa novinarima koji za njih plasiraju tražene informacije da bi napadali svoje suparnike u podzemlju.

On je potvrdio da su Belivuk i Miljković kao vođe kriminalne organizacije čak nameravali da naprave svoje novine i da su već imali svoje novinare koje je trebalo angažovati za taj posao.

Vulin podseća da su za samo godinu dana razbijene i pohapšene najveće kriminalne bande, održan je najduži period bez mafijaškkih ubistava u posednjih osam godina i rešeni su problemi više stotina policajaca, koji nisu imali priliku da rade u skladu sa svojim obrazovanjem i činom.

– Uvedeno je više stotina pozornika na naše ulice i u kvartove, obavljene su rekordno velike zaplene droge, skoro 12 tona, što je znatno više nego rekordne 2019. godine. Sve su to rezultati za ponos, rekao je ministar policije.

Vulin je potvrdio da je pokrenuta policijska akcija trajnog karaktera, nazvana “Gnev”, čiji je cilj borba protiv nosilaca kriminala.

– Jedan od posebnih segmenata te akcije je borba protiv zelenaša, koji su zajedno sa narko-dilerima i pedofilima posebno na meti policije jer uništavaju porodicu, a porodicu moramo da čuvamo, predočio je ministar.

Vulin je ocenio da pritisci na Srbiju nikada nisu bili teži i izrazio uverenje da “samo Aleksandar Vučić može da im odoleva toliko dugo i sa toliko uspeha”.

– Zato je dobio toliko glasova građana Srbije. Prepoznali su njegovu čvrstinu i doslednost. Aleksandar Vučić je jedan od poslednjih slobodnih lidera i zato je predsednik svih Srba, rekao je Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here