Naslovna Politika Ministar Vulin: Vučić je jedini slobodan lider u Evropi

Ministar Vulin: Vučić je jedini slobodan lider u Evropi

PODELI
Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić jedini slobodan državnik u Evropi i jedini koji ima hrabrosti da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

Aleksandar Vučić je jedini. Nema nikog drugog ko ima hrabrosti to da kaže. Histerija koja je oslobođena prema Rusiji, mržnja koja se bezobalno oslobađa prema Rusima, mržnja koja kaže da je dozvoljeno tražiti na društvenim mrežama ubistvo Rusa, mržnja koja kaže da i ruska deca treba da stradaju, mržnja koja je oslobođena prema Rusima je mržnja koja uvek nekako dođe i do Srba. Niko ko je mrzeo Rusiju nije voleo Srbiju, baš niko, rekao je Vulin gostujući u programu televizije Hepi.

Kako kaže, predsednik Vučić je čovek koji ima hrabrosti prvo da brani civilizacijski princip da nijedno dete ne može biti predmet mržnje i tačka, saopštio je MUP.

Rusko, srpsko, ukrajinsko, hrvatsko, nijedno dete ne može da bude predmet mržnje. U oslobođenoj antiruskoj histeriji, svaki slobodan glas je glas koji mora biti ućutkan, koji mora biti kažnjen. Neću da učestvujem u antiruskoj histeriji, neću da budem kamen u tuđoj ruci, neću da zaboravim zašto moj narod postoji i kako postoji, neću da postanem deo mržnje koja se izlila prema mom narodu. Moj narod je najviše stradao u Evropi. Neću da bilo čije dete strada na način na koji su srpska deca stradala, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je dodao se današnja Evropa ponaša više kao skup teritorija, a ne kao skup država.

Aleksandar Vučić je jedini slobodan lider u Evropi, jedini koji ima hrabrosti da kaže neću da uvedem sankcije Ruskoj Federaciji. Evropa se danas ponaša kao da je skup teritorija, a ne skup država, kao da su tamo neki ljudi koji se bave komunalnim poslovima, a ne politikom. Vučić vodi Srbiju koja je država, koja nije teritorija. Države imaju svoj interes, svoje potrebe, države imaju pamćenje. Vučić nikada nije dopustio da se zaboravi da je on sa predsednikom Putinom sprečio donošenje sumanute rezolucije Velike Britanije u Savetu bezbednosti UN-a 2015. godine po kojoj su Srbi trebali da budu genocidan narod, prvi genocidan narod u istoriji u dokumentima UN trebali su da budu Srbi, posle dva svetska rata. Da nije bilo Vučića i Putina, to bi se i desilo. To se nije zaboravilo. Nismo takav narod, kazao je Vulin.

Tako dokazujemo da smo istorijski narod, da imamo državu, a ne teritoriju. Aleksandar Vučić je jedini slobodan državnik u Evropi, ostali vode teritorije. On se ne ponaša kao od okupatora postavljeni komandant logora, on se ponaša kao državnik koji vodi računa o svom narodu, vodi i računa o drugima, ali vodi računa na prvom mestu o svom narodu, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here