Naslovna Posao MINISTARKA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Stanovi za 4.000 bezbednjaka na proleće

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Stanovi za 4.000 bezbednjaka na proleće

PODELI

Na gradilištu u Sremskoj Mitrovici, radovi su u punom jeku od septembru prošle godine, kada je započela izgradnja 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Dva objekta imaće dve lamele, a treći jednu, ukupna kvadratura u kojima će biti stanovi iznosi 15.000 kvadratnih metara, a grade se u naselju Kamenjar, koje je juče posetila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je ovom prilikom istakla da se u Srbiji trenutno gradi 4.000 stanova, koji će biti gotovi do marta sledeće godine.

– Trenutno se gradi u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici. Pored toga, u narednih nekoliko meseci počeće izgradnja još 4.000 stanova koji moraju da budu gotovi za godinu dana od početka izgradnje – rekla je Mihajlović.
Ona je i ovom prilikom uputila apel svim izvođačima i radnicima da poštuju mere bezbednosti.

– Videla sam danas da neki radnici ne nose šlemove. Apelujem na sve da ne čekaju inspekciju, već da zaštite radnike, jer jedna sekunda nepažnje može da znači izgubljen život – naglasila je ministarka.

U okviru stambenog bloka koji se gradi u Sremskoj Mitrovici predviđeno je zelenilo sa pešačkim i kolsko-pešačkim površinama, a pešačke staze imaće prateći mobilijar, kao i prostor za parkiranje od 42 parking-mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here