Naslovna Srem Sremska Mitrovica Ministarstvo omladine i sporta podržalo projekat Kancelarije za mlade

Ministarstvo omladine i sporta podržalo projekat Kancelarije za mlade

PODELI

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić potpsiao je sa predstavnicima 22 lokalne samouprave ugovore o finansiranju projekata iz oblasti omladinske politike. Na taj način, jedinicama lokalne samouprave dodeljeno je oko 40 miliona dinara orpedeljenih za realizaciju 22 projekta koji imaju za cilj razvijanje ličnih potencijala mladih i ostvarivanje društvene dobrobiti.

Projekat Mitrovačke Kancelarije za mlade „Karijerni info servis – Mladi preduzetnik 2018.“ podržan je sa 526.000,00 dinara.

Koordinatorka Kancelarije za mlade Biljana Matić ističe da ovaj Projekat postaje održiv iz godine u godinu i da je prošle godine finansiran od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu: „Karijerni info servis sprovodi se kao naš program već petu godinu zaredom i kroz sistem obuka, predavanja i raznih informativnih sesija prošlo je više od 1000 mitrovačkih srednjoškolaca. Cilj programa je da se učenici završnih razreda srednjih škola što bolje informišu šta ih čeka posle kao i da lakše odaberu svoje potencijalno zanimanje. Kao završni deo Projekta organizovaćemo konferenciju „Mladi preduzetnik 2018.“ na koju će moći da se prijave svi zainteresovani mladi između 15 i 30 godina i gde će moći da čuju prezentacije o dobrim ali i o lošim primerima poslovanja“, istakla je Biljana Matić.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić, prisustvovao je svečanom potpisivanju projekata u Ministarstvu omladine i sporta zajedno sa predstavnicima Kraljeva, Čačka, Loznice, Zaječara, Rekovca, Rače, Doljevca, Aleksinca, Nove Varoši, Kruševca, Užica, Novog Sada, Ivanjice, Sombora, Jagodine, Kragujevca i nekoliko beogradskih opština, čiji su projekti i programi takođe podržani.

Projekat je podržala Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here