Naslovna Vojvodina Mirović: Protokol o Fruškogorskom koridoru dobra vest za sve

Mirović: Protokol o Fruškogorskom koridoru dobra vest za sve

PODELI
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Iz Pekinga je stigla važna vest za Vojvodinu o tome da je potpisan Protokol o saradnji između Republike Srbije i Narodne Republike Kine na izgradnji Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma.
Dokument je s srpske strane potpisala potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a s kineske predsednica kompanije “Čajna roud end briy korporejšen” (CRBC) Lu Šan.

Tim povodom je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović za “Dnevnik” ocenio da je potpisivanje tog operativnog Memoranduma dobra vest za celu našu zemlju, posebno za Vojvodinu, Srem, Novi Sad, Irig i Rumu.

„Sad na osnovu ovog Memoranduma znamo koja će kompanija će izvoditi radove, koji su rokovi komercijalnog ugovora, istovremeno znamo i rokove za obezbeđivanje tog finansijskog krovnog ugovora preko odgovarajućih kineskih banaka što znači da s velikom dozom izvesnosti možemo da kažemo da ćemo do kraja godine, ili najkasnije do proleća imati komercijalni ugovor nakon toga i početak radova na toj deonici“, ističe prvi čovek Pokrajinske vlade.

Mirović dofaje da je opretarivni Memorandum između Vlade Republike Srbije i Kineske kompanije CRBC praktično važan zbog dve stvari. Najpre što određuje kompaniju CRBC kao izvođača radova na izgradnji Fruškogorskog koridora, i postavlja rok od šest meseci u okviru kojeg će se pripremiti komercijalni ugovor i obaviti druge neophodne pripreme u vezi načina finansiranja projekta, odgovarajuće procedure da bi se došlo do komercijalnog ugovora.

Kako je rekla Zorana Mihajlović, potpisani memorandumi omogućiće nastavak rada na pripremi za realizaciju projekta izgradnje Fruškogorskog koridora,

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here