Naslovna Posao Mirović: Za putnu infrastrukturu u Šidu dodatnih 170 miliona

Mirović: Za putnu infrastrukturu u Šidu dodatnih 170 miliona

PODELI
Foto: politika

ŠID – Pokrajinska vlada za četiri godine uložila je 290,6 miliona dinara za infrastrukturne projekte u opštini Šid, a ulaganja u tu opštinu u naredne četiri godine biće jedan od prioriteta, najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom posete toj opštini.

On je obišao vodotoranj u naselju Ljuba, gde je puštena u rad vodovodna mreža, kao i industrijsku zonu u Adaševcima i radove na rekonstrukciji puta Jamena-Račinovci.

Pokrajinska vlada izdvojila je za rekonstrukciju tog puta 170 miliona dinara.

“Ovo je posao koji se čekao decenijama. Izgradnja puta učiniće da Jamena ne bude više potpuno izolovana. Po završetku radova ona će dobiti vezu sa Republikom Hrvatskom i to će biti, nakon izgradnje graničnog prelaza, najkraći put do Republike Srpske”, kazao je Mirović.

On je istakao da je Pokrajinska vlada u protekle četiri godine u ovoj opštini izgradila i rekonstruisala vodovodnu mrežu u naseljima Ljuba, Sot, Bikić i Privina Glava, i najavio da će u narednim nedeljama početi i radovi na vodovodnoj mreži u Molovinu.

Mirović navodi da Šid nije imao industrijsku zonu, te da je i taj posao završen i očekuju prvog investitora.

“U naredne četiri godine, kada govorimo o sremskim opštinama, Šid će nam biti u prvom planu. Sa novim putem koji se gradi od Kuzmina do granice sa Republikom Srpskom, sa rekonstruisanim auto-putem od Kuzmina do Batrovaca, kao i sa drugim investicijama koje radimo zajedno sa Vladom Republike Srbije i lokalnom samoupravom, perspektiva ove opštine biće mnogo bolja”, rekao je Mirović.

Naveo je da postoje jasni planovi za naredne četiri godine za opštinu Šid i da se nastavlja sa investicijama, pre svega u putnu mrežu.

Zamenik predsednika Opštine Šid Zoran Semenović istakao je da je zona u Adaševcima za protekle tri godine od oranice postala infrastrukturno opremljena industrijska zona koja je spremna za domaće i strane investitore.

On je kazao da opština ima petogodišnji plan razvoja uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

Radnoj poseti opštini Šid prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here