Naslovna Sport Mitros pobedio u lokalnom derbiju Borac iz Martinaca

Mitros pobedio u lokalnom derbiju Borac iz Martinaca

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica. FK “MITROS” Sremska Mitrovica – FK “BORAC” Martinci 1:0 /0:0/. Stadion FK “Mitros” u Sremskoj Mitrovici. Gledalaca 200; Glavni sudija: Skakavac Aleksandar iz Rume; Pomoćne sudije: Katić Jovan iz Rume i Belić Stevan iz Iriga; Delegat: Oparušić Sava iz Rume.

U okviru 10. kola Sremske lige, u Sremskoj Mitrovici sastali su se domaća ekipa FK “Mitros” i gostujuća ekipa FK “Borac” iz Martinaca. Utakmica je odigrana po izuzetno lepom vremenu i odlično pripremljenom terenu za igru.

U prvom poluvremenu viđena je prava rovoska bitka, sa mnogo duela ali isto tako sa malim brojem šansi. Prvih 45 minuta igre pripalo je po šansama i igri gostima iz Martinaca. Opredili su se da igraju na kontre i upravo su tako i došli do tri lepe prilike koje je propustio brzonogi Todorović Veljko. Na veoma lepe paseve Vuletić Marka izlazio je sam ispred gola Dudić Ognjena koji je sva tri puta odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Te šanse su bile ključne za dalji razvoj utakmice jer su gosti mogli doći do vođstva i pitanje kakav bi bio dalji razvoj utakmice. Treba napomenuti veliku borbu i dobru skok igru u prvom poluvremenu igrača “Borca” Kovačević Milorada koji je zadavao muke domaćim igračima. Domaćin se budi pred kraj poluvremena i propušta dve šanse preko Grbić Igora i kapitena Panić Nenada međutim njihove udarce zaustavio je vrlo dobar golman gostiju Jandrić Stanimir. To kao da je bila najava odlične igre domaćih za drugo poluvreme.

U drugih 45 minuta postojala je samo jedna ekipa na terenu, a to je FK “Mitros”. Gosti su pokušavali iz polu-kontre ali su bili zaustavljani vec na polovini terena. FK “Mitros” je igrao odličnu pas igru i po bokovima sa strane dolazio do dobrih šansi. Ulazak Šaric Nemanje kao da je razdrmao redove “mesara”. Izabranici trenera Tubić Spasoja krenuli su svim silama u napad. Ređale su se šanse najpre dve preko Trubić Aleksandra, Grbić Igora, Borovac Stefana, Šaric Nemanje ali lopta nikako nije htela u gol ili je njihove šuteve golman gostiju uspešno zaustavljao.

I kada su svi na stadionu mislili da će utakmica završiti bez golova usledila je uzbudljiva završnica. Veoma lepa i tečna akcija “Mitrosa” i sam u šesnaestercu ostao je Grbić Igor koji je šutirao i lopta je pogodila u ruku Zoranović Stefana i to je bio jedanaesterec za domaćina u 90. minutu meča. Siguran sa bele tačke bio je Malinović Marko za veliko slavlje domaćina.
Na kraju kada se sve sabere zaslužena pobeda domaćina i taman su bili bolji za taj jedan gol protiv veoma borbene i disciplinovane ekipe “Borca”.

FK “Mitros” trenutno zauzima 9. mesto na tabeli sa 14 osvojenih bodova.
U sledećem kolu FK “Mitros” gostuje u Salašu Noćajskom ekipi FK “Budućnost”.

U igru kod ekipe FK “Mitros” ušli su: Šarić Nemanja (46. min), Vukotić Nemanja (86. min) i Vranešević Dmitar (90. min).
Sa klupe kod ekipe FK “Borac” u igru su ušli Maricki Nemanja (77. min) i Matić Bogdan (88. min).

Žute kartone u domaćoj ekipi dobili su Nikolić Nebojša i Grbić Igor.
Žuti karton u gostujućoj ekipi dobio je Tomšić Dejan.

FK “Mitros” Sremska Mitrovica: Dudić Ognjen, Simić Nenad, Panić Nenad (kap), Trubić Alekdandar, Malinović Marko, Nikolić Slavko, Grbić Igor, Cvijanović Ognjen, Borovac Stefan, Nikolić Nebojša, Babić Milan.
Zamenici igrača: Nikšić Vasa, Santovac Milan, Ivković Miloš, Vukotić Nemanja, Kostadinović Danijel, Vranešević Dmitar, Šarić Nemanja.
Trener: Tubić Spasoje

FK “Borac” Martinci: Jandrić Stanimir (kap), Vuletić Tomislav, Todorović Veljko, Zoranović Stefan, Tomšić Dejan, Lazić Nikola, Kovačević Milorad, Vuletić Marko, Vasilić Bojan, Bakajlić Nenad, Džakić Željko.
Zamenici igrača: Jovanović Srđan, Maricki Nemanja, Adžić Slobodan, Matić Bogdan.
Trener: Gavrilović Darko

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here