Naslovna Srem Mitrovačka bolnica dobila centralni razvod kiseonika za celu bolnicu

Mitrovačka bolnica dobila centralni razvod kiseonika za celu bolnicu

PODELI
Foto: Ozon

SREMSKA MITROVICA – Danas je u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici stavljen u funkciju Centralni razvod kiseonika za celu bolnicu koji omogućava terapiju kiseonikom za oko 300 najugroženijih pacijenata.

Projekat i radove za ovu investiciju finansirao je Grad Sremska Mitrovica.

Direktor Opšte bolnice Dragan Malobabić povodom ovog projekta rekao je da je grad prepoznao potrebu da se zameni kiseonički rezervoar, postoje tri rezervoara, privremeni od sedam tona, srednji koji više nije u funkciji i novi od 10. tona koji omogućava da u najvećem talasu korone, ceo jedan dan bolnicu snadbe tečnim kiseonikom.

Kiseonički rezervoar mora da stoji na posebno konstruisanom temelju u kome se nalazi više desetina kubika betona, njegove dimenzije u zemlju sežu do nekoliko metara, grad je učestvovao u izgradnji, plaćanjem projekta i radova na izgradnji temelja. Iza nas je put hirurškog bloka koji je trenutno pokriven snegom, grad ga je takođe izgradio kao i prilaz rezervoaru. To je sve nastavak uspešne dvogodišnje saradnje u borbi protiv covida i nadam se da će ovaj rezervoar jednostavno ostati dugo u funkciji na poslugu svim našim građanima. Kakva je situacija bila pre a kakva je sada, možete videti po veličini rezervoara koji je bio dovoljan da pokrije potrebe bolnice u periodu od 15 dana i imao je tri kubika, ovaj sadašnji, novi, ima 10. Najveći značaj za koronu je vakcinacija a najveći lek kiseonik. Snadbevanje kiseonikom u Opštoj bolnici od današnjeg dana je ponovo stabilno, rekao je Malobabić.

Ispred Gradske kuće radove je posetio i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić koji je dao više podataka o samoj ceni ovog projekta pa je izrada projektne dokumentacije iznosila oko 400.000 dinara dok je izvođenje radova na betonskoj stopi sa prilaznim putem iznosilo 1. milion i 100.000 dinara.

Celokupna vrednost radova je 1.500.000 dinara.

Lokalna samouprava je još jednom izašla u susret i pružila podršku Opštoj bolnici, ovo je od velikog značaja u kovid okolnostima za borbu protiv pandemije i za zdravlje naših pacijenata. Grad će i dalje biti na raspolaganju i Bolnici i Domu zdravlja celom sistemu javnog zdravlja, rekao je Samardžić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here