Naslovna Srem Sremska Mitrovica Mitrovačka bolnica dobila Odeljenje za palijativno zbrinjavanje

Mitrovačka bolnica dobila Odeljenje za palijativno zbrinjavanje

PODELI
Foto: Dnevnik

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici dobila je Odeljenje za palijativno zbrinjavanje, u kojem će moći da se smesti 12 pacijenata. Odeljenje je otvoreno u okviru projekta „Brini se” (Take care) – Razvijanje i poboljšanje zdravstvenih i socijalnih usluga za ugrožene društvene grupe u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska–Srbija.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je Opšta bolnica Sremska Mitrovica četvrta zdravstvena ustanova u Vojvodini, pored opštih bolnica u Zrenjaninu, Somboru i Kikindi, koja ima specijalizovano odeljenje palijativne nege, i ukazao na njihov značaj, kako za obolele, tako i za članove njihovih porodica, ne samo u smislu zdravstvene potpore već i psiho-socijalne i duhovne podrške, piše Dnevnik.

“Tim projektom omogućeno je palijativno zbrinjavanje najteže obolelih pacijenti koji gravitiraju prema Opštoj bolnici Sremska Mitrovica. U okviru projekta, formirano je novo odeljenje sa šest soba, 12 kreveta i pratećom opremom, te zaposleno deset novih zdravstvenih radnika”,  kazao je sekretar Gojković prilikom obilaska te bolnice.

Pokrajinska vlada je opredelila 4.000.000 dinara za sufinansiranje projekta
Ukupna vrednost projekta je 939.000 evra, od čega se 85 odsto finansira iz pristupnih fondova EU, dok je pretfinansiranje projektnih aktivnosti s 25.000.000 dinara obezbeđeno iz Razvojne agencije Vojvodine. Pokrajinska vlada je opredelila 4.000.000 dinara za sufinansiranje projekta.

Sekretar Gojković je podsetio na to da je na nedavnom konkursu Opšta bolnica Sremska Mitrovica dobila oko pola miliona evra, koji su namenjeni za nabavku najsavremenijeg CT aparata, kao i kompletnu rekonstrukciju i izgradnju novog bloka sterilizacije, zajedno s dva najsavremenija aparata za sterilizaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here