Naslovna Dogadjaj Mitrovačka bolnica dobila odeljenje za palijativnu negu

Mitrovačka bolnica dobila odeljenje za palijativnu negu

PODELI
Foto: Tanjug

U okviru prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske 20 meseci realizovan je projekat „Take care“, namenjen poboljšanju uslova u zdravstvu, zbrinjavanjem pacijenata u terminalnoj fazi bolesti. 

Brnabić iz Sremske Mitrovice poručila: Borimo se za bolji život svih građana, a ne za vlast

Na nedavno održanoj završnoj konferenciji u Vinkovcima, konstatovano je da su ispunjeni svi ciljevi i projektni zadaci.Za ukupno 983 korisnika usluga u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Sremskom okrugu, u okviru ovog projekta pružene su zdravstveno socijalne usluge i osigurana je pomoć u svakodnevnom životu. Korisnici su bili osobe s invaliditetom, hronični bolesnici, stariji i nemoćni kao i osobe u terminalnoj fazi bolesti.

Foto: Dnevnik.rs

Opštoj bolnici Sremska Mitrovica zahvaljujući ovom projektu ostalo je opremljeno Odeljenje za palijativno zbrinjavanje i terminalne faze bolesti, nabavljena je medicinska oprema i dva sanitetska vozila. Adaptirano je šest bolničkih soba gde je smešteno 12 specijalnih bolničkih kreveta za palijativno zbrinjavanje pacijenata. Ukupno 32 zdravstveno- socijalna radnika su zaposlena u okviru ovog projekta i formirano je sedam mobilnih timova koji su svakodnevno pružali zdravstveno- socijalne usluge. Ukupno 40 zaposlenih svih partnerskih organizacija uspešno je završilo edukaciju palijativnog zbrinjavanja na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu, kako bi unapredili znanja, veštine i pružili što kvalitetniju uslugu.

Prava deteta na pratnju roditelja tokom bolničkog lečenja sistemski se ispituju

Završnoj konferenciji u Vinkovcima, prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković, direktor RRA Srem Ruma Milan Mirić i v.d. zamenika direktora mitrovačke bolnice prim.dr Dragan Malobabić sa stručnim timom koji je direktno bio uključen u implementaciju programa ovog projekta.

Irig: Nadzorne kamere kao prevencija napada na medicinsko osoblje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here