Naslovna Srem Sremska Mitrovica Mitrovačka gradska plaža zvanično otvorena

Mitrovačka gradska plaža zvanično otvorena


Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici danas je prošla tehnički prijem i zvanično je otvorena. Kupališna sezona kasni dve nedelje nego što je bilo uobičajeno, zbog visokog vodostaja reke Save.

Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici na popularnim Brionima ove godine otvorena je nešto kasnije zbog vremenskih prilika i vodostaja Save. Urađene su i poslednje kontrole, a brigu o plaži, kao i ranijih godina vodi Javno komunalno preduzeće „Komunalije”.

Sirmiuminfo

Direktor JKP „Komunalije” Radoslav Jevremović tom prilikom je rekao: „Sa malim zakašnjenjem u odnosu na planirani početak rada Gradske plaže koji je bio planiran za 10. jun tehnički prijem je urađen danas, 24. juna i zvanično Gradska plaža počinje sa radom od danas. Kao i svake godine Javno komunalno preduzeće u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica je spremilo Gradsku plažu na najbolji mogući način. U narednom periodu, kao i svake godine, imamo organizovan rad spasilačke službe gde imamo jednog spasioca koji se nalazi na vodi u čamcu i četiri spasioca koja će biti na samoj plaži. Organizovan je rad higijenske službe koja će održavati samu plažu, a kao i svake godine angažovani su ljudi iz Doma zdravlja koji će sa doktorom i medecinskom sestrom pružati zdravstvene usluge potrebne na samoj plaži. Ono što je jako bitno je da je organizovano uzorkovanje vode na prostoru naše plaže, a uzorci se uzimaju sa četiri mesta, jednom nedeljno. Plaža radi od 10 do 20 sati, ulaz na plažu i internet je besplatan. Jedna od novina je da će na ulasku biti postavljena nova rampa koja će biti digitalizovana. U toku je i postavka video nadzora na plaži. Ove godine Grad je za održavanje plaže, u delu koji se odnosi na Javno komunalno preduzeće, izdvojio 11 miliona dinara.”

Posetioci plaže moći će da uživaju u sređenoj plaži, mobilijar je obnovljen, dečija igrališta sređena, bezbedna i u funkciji.

„Nadam se da će naša plaža, kao i ranijih godina biti jedna od najlepših u Srbiji i da će privući ne samo Mitrovčane, nego i posetioce iz okolnih opština i gradova“, istakao je Jevremović.

Da podsetimo, radno vreme plaže je od 10 do 20 sati, a ulaz i internet su besplatni.

IZVORSirmiuminfo
Prethodna vestMarija Dostanić na Evropskim igrama u Minsku
Sledeća vestNedelja za čistiju Vojvodinu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here