Naslovna Kultura Mitrovački hor “Krančević” nastupio u Tuzli

Mitrovački hor “Krančević” nastupio u Tuzli

PODELI

Kamerni mešoviti hor “Krančević” ( Muzička škola “Petar Krančević”, Sremska Mitrovica ) učestovovao je, po prvi put, na Internacionalnom horskom šampionatu “Lege Artis” u Tuzli ( Bosna i Hercegovina ) 02. juna 2018. godine u kategoriji D-mješoviti horovi. Za izveden program od 5 kompozicija hor je nagrađen 2. nagradom ( 80, 25 ).

Nagradu je dodelio žiri u sledećem sastavu: Csaba Kutnyánszky (Mađarska), Jasenka Ostojić ( Hrvatska ), Marko Vatovec ( Slovenija) i Đorđe Stanković ( Srbija )

Naš ansambl ima još mnogo prostora za napredovanje i jasno mi je da je put do izuzetnog kvaliteta horskog zvuka dug i zahtjevan jer podrazumjeva konstantnu edukaciju, kako članova ansambla, tako i samog dirigenta, ali ovakva predstavljanja imaju poseban značaj jer dodatno motivišu učenike, a i mene kao nastavnika. Dobili smo jasne instrukcije na čemu treba insistirati i na koji način dalje razvijati potencijal ansambla koji su prepoznali svi članovi žirija, što je od značaja i za našu školu ali i za naš grad Sr. Mitrovicu, rekla je dirigent hora, profesorica Jovanka Ivanić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here