Naslovna Srem Sremska Mitrovica Mitrovački “Radnički” cilja “treću sreću” u trećem rangu

Mitrovački “Radnički” cilja “treću sreću” u trećem rangu

PODELI

Danas je, u mitrovačkom naselju “Hesna”, najbolji fudbalski klub iz ovog grada “Radnički” započeo pripreme za treću uzastopnu sezonu u Srpskoj ligi (grupa Vojvodina).

 

Mitrovački crveno-beli su prethodne godine postigli sjajne uspehe u kup takmičenjima u kojima su učestvovali, pa su tako u minuloj sezoni osvojili Kup Srema i Kup Vojvodine, a na kraju se i plasirali u šesnaestinu finala nacionalnog Kupa.

Uz FK “Inđija” i pećinački “Donji Srem”, Mitrovčani predstavljaju sam krem sremskog fudbala, i sasvim je sigurno da će posle trećeg i četvrtog mesta u trećem rangu takmičenja iduće sezone ciljati plasman u Prvu ligu Srbije.

 

Tome u prilog ide i činjenica da iz kluba iz Hesne još uvek nije bilo većih odlazaka a da će i u takvim slučajevima, to biti u neki od klubova Jelen Super lige. Takođe, u klub se posle šestomesečnog ugovora u austrijskom četvoroligašu Marhtrenku vratio nekadašnji kapiten Damir Skorupan, kojem će oproštajna igračka sezona biti motiv više da svom timu pomogne da se domogne višeg ranga.

 

Do sredine avgusta prvotimci Radničkog će odigrati šest prijateljskih utakmica i to:

19. jul: FK Budućnost (Salaš Noćajski) – FK Radnički

23. jul: FK LSK – FK Radnički

26. jul: FK Radnički – FK Petrovaradin

30. jul: FK Radnički – FK Omladinac (Novi Banovci)

6. avgust: FK Radnički – FK Inđija

9. avgust: FK Radnički – FK Loznica

 

Da bi Hesnerci start naredne sezone dočekali što spremniji i u što boljoj formi, predah između treninga i utakmica biće iskorišćen za testiranja, medicinske preglede i kontrolna merenja svih prvotimaca trenutno najuspešnijeg kluba iz Sremske Mitrovice.

Cilj je, naravno, da stručni štab ima uvid u zdravstveno stanje svih fudbalera ali i da, shodno rezultatima sa priprema, odredi startere.

 

Nešto više od nedelju dana nakon kraja priprema, Mitrovčani će 17. avgusta započeti takmičenje u Srpskoj ligi, a shodno svojoj tradiciji, utakmice kod kuće igraće isključivo subotom.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here