Naslovna Kultura Mitrovačko pozorište sa predstavom “Tamo daleko” u SNP-u

Mitrovačko pozorište sa predstavom “Tamo daleko” u SNP-u

PODELI
Foto: ilustracija

SREMSKA MITROVICA – Posle dužeg niza godina Mitrovačko pozorište “Dobrica Milutinović” nastupiće u Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu sa predstavom Tamo daleko” koja se već nalazi na repertoaru Mitrovačkog pozorišta. 

U izvođenju predstave učestvuju i glumci slovenačkog pozorišta “Vladimir Hurban Vladimirov” iz Stare Pazove, a premijera ove predstave u Mitrovici odigrana je 25. oktobra 2018. godine.

Predstava “Tamo daleko” po motivima drame “Milica Nikolićeva” rađena je u saradnji Pozorišta “Dobrica Milutinović” i Slovenačkog pozorišta iz Stare Pazove, a reditelj je Miroslav Benka. Radnja se dešava u školskom stanu uvaženog učitelja Nikolića, u Sremu, od Bogojavljenja, 19. januara do kraja oktobra, 1918. godine.

Više od 10 godina Mitrovački glumci nisu nastupali u Novom Sadu te je izuzetna čast biti ponovo na sceni Srpskog Narodnog pozorišta kažu nadležni.

Predstava sve gledaoce vraća u prošlost i važne istorijske trenutke, na ono što je identitet našeg naroda, a i Novosadska publika uskoro će moći da pogleda ovu predstavu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here