Naslovna Srem Sremska Mitrovica KORUPCIJA U MITROVAČKOJ BOLNICI? Prijave protiv direktora bolnica u Sremskoj Mitrovici, Beogradu,...

KORUPCIJA U MITROVAČKOJ BOLNICI? Prijave protiv direktora bolnica u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Vršcu, Kraljevu i Nišu

PODELI

Tim za borbu protiv korupcije u zdravstvu Ministarstva zdravlja podneo je nadležnim organima osam krivičnih prijava, od toga pet protiv bivših i sadašnjih rukovodilaca i direktora zdravstvenih ustanova, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i nesavesnog rada u službi.
Kako “Politika” saznaje, prijave su dostavljene Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije – Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu i Nišu, dok su četiri izveštaja i tri prijave zbog krivičnog dela prevare i falsifikovanja isprave dostavljeni osnovnim javnim tužilaštvima u Beogradu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici na dalju nadležnost i ti postupci su u toku.

Predsednica antikorupcijskog tima Vesna Dimitrijević rekla je za Politiku da su za godinu dana obavili kontrole u više od 80 zdravstvenih ustanova na teritoriji Srbije, gde su imali uvid u finansijsku i medicinsku dokumentaciju.

Uvidom u finansijsku dokumentaciju kontrolisan je poslovni odnos između zdravstvenih ustanova i dobavljača – preduzeća sa kojima je ostvaren najveći promet prilikom kupovine medicinske opreme, lekova, sanitetskog i medicinskog materijala, kontrolisani su postupci i tokovi sprovođenja javnih nabavki, da li su namenski utrošena i korišćena budžetska i finansijska sredstva, navela je Dimitrijević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here