Naslovna Srem Sremska Mitrovica Mitrovica će se širiti ka Fruškoj gori?

Mitrovica će se širiti ka Fruškoj gori?

PODELI

Kako sugeriše gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimira Sanader, razvoj uz pokretanje velikih projekata kojima danas Sremska Mitrovica može da se podiči – izgradnja zatvorenog bazena, podvožnjaka, škole u Mačvanskoj Mitrovici, započet je za vreme bivšeg gradonačelnika Branislava Nedimovića.

– Kontinuitet gradnje svih tih objekata je nastavljen i kada sam ja postao gradonačelnik. I tako treba svaka lokalna samouprava da razmišlja, da istorija ne počinje onog momenta kada su oni došli, već sve ono što je isplanirano i kroz strategiju postavljeno, treba realizovati, te iskoristiti rad svojih prethodnika – smatra Sanader i dodaje da se samo na taj način veliki kapitalni projekti mogu i završiti.

Da nema kontinuiteta, ogroman rad bi pao u vodu, smatra Sanader.

– Sve što je urađeno je višedecenijski san Mitrovčana. Otkad sam u politici, a to je sad već 18 godina, zahtev za izgradnju škole u Mačvanskoj Mitrovici stalno postoji, a priča za bazen traje od 80-ih godina – veli Sanader i dodaje da je deo bušotine urađen čak u tom periodu, bilo je pokušaja da se uradi i projekat za bazen, ali bez uspeha.

Isti slučaj je i sa podvožnjakom, ako je most na Savi nešto što spaja obale, tako i podvožnjak danas spaja dva dela grada.

– Širenje grada ide svakako ka Fruškoj gori, s obzirom na činjenicu da u pojasu Save nema više prostora za širenje- kaže Sanader i dodaje da su to najznačajnije invcesticije kada je Mitrovica u pitanju.

Kada je reč o Savi, urađen je projekat rekonstrukcije nasipa dužine jedan kilometar, na kom se planira postavljanje mobilnih panela za odbranu od visokih voda.

– To je realizacija projekta najavljenog 2014. godine, odnosno na njemu se radilo zbog poplava koje su nas zadesile. U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, moći ćemo u vrlo kratkom periodu da postavimo odbranu na najkritičniji deo obale i na taj način zaštitimo i odbranimo grad od visokih voda- kaže Sanader.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here