Naslovna Sport „Mitrovica grad bez neplivača”

„Mitrovica grad bez neplivača”

PODELI

Završna manifestacija projekata „Mitrovica grad bez neplivača” u okviru kojeg su održavane obuke dece neplivača. Na našem gradskom bazenu „Pinki” obuka neplivača počela je prvo za učenike seoskih područnih odeljenja osnovnih škola. Obuka je počela 30. novembra prošle godine i vodili su je stručni saradnici PSC „Pinki” sve do danas.

Organizatori obuke dece neplivača su Sportski savez Grada, Gradska uprava za sport, kao i bazen „Pinki”.

Sirmiuminfo

Ilija Nedić načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport o projektu kaže: „Ove školske godine smo, na radost najmlađih organizovali obuku dece neplivača, učenika trećih razreda osnovnih škola iz područnih odeljenja. To sau deca koja ne živeu Sremskoj Mitrovici ili prigradskim naseljima. Obuka je trajala oko sedam meseci i na radost mališana, roditleja i nas kao uprave i svim saradnicima danas je finale te obuke. Jedan takav projekat je bio neophodan da se realizuje u Sremskoj Mitrovici, bio je veoma uspešan i deca su pokazala interesovanje za učešće u istom, zato ćemo nejgovu realizaciji nastaviti i sledeće školske godine.”

Gradski bazen svakog ponedeljka, srede i petka pruža usluge plivačkim klubovima sa teritorije grada bez naknade, što u ostalim gradovima nije slučaj.

Sirmiuminfo

„Upravo je završen pilot projekat „Mitrovica grad bez neplivača” i prva obuka za prvu genraciju Mitrovčana. Počeli smo prošle jesni i evo sada je završen. U narednom periodu ovaj projekat bi trebalo da zaživi i u svim narednim generacijama i da bude trajno prisutan. Bazen koji je izgrađen u našem gradu, jedan je od najvećih kapitalnih objekata i predstavlja kako mesto za razvoj plivačkog sporta, rekreativnog sporta građana, tako isto bitna funkcija mu je školski sport, obuka dece neplivača. Ova obuka imala je za cilj da se aktivnosti koje su moguće deci iz grada približe i deci iz seoskih sredina, odnosno da i deca sa sela nauče da plivaju. Sve ovo je omogućio Grad Sremska Mitrovica, Sportski savez i PSC „Pinki” i obuku je prošlo 65 učenika. Cilj nam je da za nekih pet-šest godina sve generacije Mitrovčana znaju da plivaju,” izjavio je trener Plivačkog kluba Sremska Mitrovica, Aleksandar Gavrilović.

Prema njegovim rečima zahvaljujući projektu deca iz seoskih škola sa teritorije Sremske Mitrovice su redovno tokom školske godine dolazila na časove plivanja, što je pozitivno uticalo na njihov razvitak.

Ovaj projekat doprinose tome da deca iz područnih razreda osnovnih škola imaju jednak tretman u korišćenju bazena u Sremskoj Mitrovici kao i deca iz gradske sredine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here