Naslovna Srem Pećinci Mladi bračni parovi mogu da računaju na podršku lokalne samouprave

Mladi bračni parovi mogu da računaju na podršku lokalne samouprave

PODELI

Opština Pećinci je ovih dana završila sa podelom jednokratne novčane pomoći za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara. Zbog epidemiološke situacije naknada je uručena na kućne adrese porodica koje su prijavile novorođenče u poslednjem kvartalu 2019. godine.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je 40.000 dinara Milici i Milošu Mijalčić iz Ogara, koji su dobili prvenca Strahinju. Po rečima majke Milice, svaka pomoć u opremanju bebe je dobrodošla. Ona kaže da je zasnivanje porodice ili njeno proširenje suviše ozbiljna odluka da bi se mogla donositi na osnovu pomoći lokalne samouprave, ali da je podrška koju Opština Pećinci pruža bračnim parovima sa novorođenčadima svakako značajna.

Pomoć su u ovoj podeli dobile ukupno 53 porodice, a predsednik Đokić najavljuje da će Opština nastojati da, u zavisnosti od budžetskog priliva, ubrza isplatu i zaostalih naknada iz 2020. godine.

„Zbog pandemije korona virusa priliv sredstava u opštinski budžet je bio smanjen, ali mi nastojimo da uprkos tome održimo ovu značajnu meru podrške porodici, koja počinje da daje rezultate, jer broj novorođenčadi u opštini Pećinci ima blagi trend rasta. Želimo da mladi bračni parovi znaju da u odgajanju deteta mogu da računaju na podršku lokalne samouprave“ – izjavio je prvi čovek pećinačke opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here