Naslovna Srbija MLADI SVUDA IZLOŽENI KOCKI: Misle da je to prečica do uspeha

MLADI SVUDA IZLOŽENI KOCKI: Misle da je to prečica do uspeha

PODELI

Sve više mladih u Srbiji traži brz put do sreće i mnogima od njih učini se da su kockanje i klađenje ta prečica do uspeha, ali zaista nije, i definitivno postoji problem, jer mladi su previše izloženi kockarskim servisima.

To je ocenjeno danas na konferenciji “Društvena odgovornost u igrama na sreću” koju je organizovala Privredna komora Srbije, gde je naglaseno da je društvo svesno da postoji taj problem, te su se regulatori, društvena zajednica i sama industrija igara na sreću skupili na jednom mestu da razgovaraju i pronađu rešenja.

Mnogim mladima učini se da je kockanje i klađenje prečica do uspeha, a to zaista nije. Kockanje i klađenje u regulisanim uslovima samo je jedan od vidova zabave i tako ga treba i tretirati, rekla je Tanjugu Jelena Jovanović iz PKS.

U svakom slučaju, podvlači, maloletnike treba zaštiti od kockanja i klađenja, a smatra da, kako u svetu, tako i kod nas, to postaje problem o kome se mora pričati probati da se pronađe rešenje.

Najvažnije je, smatra, podići društvenu svest o tome šta se zaista dešava, a posle toga pronaći i najbolji lek, a naglašava da svako mora da se ponaša društveno odgovorno, i društvo, roditelji i priređivači, koji moraju pod određenim pravilima da daju reklame.

Slično kaže i šef Ekspertske grupe za primenu izvodljivih principa društvene odgovornosti u igrama na sreću EU Mirjana Aćimović, koja ističe da definitivno postoji problem i da su maloletnici i mladi previše izloženi kockarskim servisima.

-S jedne strane, imate korporacije koje se trude da budu odgovorne, poštuju neke principe, a s druge strane imate regulatore koji se trude da celu tu stvar iskontrolišu, a sa treće strane imate potrošače koji konzumiraju usluge, a nisu sasvim zaštićeni, rekla je Aćimović za Tanjug.

Prema njenim rečima, treba utvrditi da li treba poboljšati regulativu, kako unaprediti kontrolu, zatim, kako upotrebiti mere društvene zaštite i sve inicijative iz EU, koja, kako je istakla, već odavno insistira na tome da je prioritet da se mlađa populacija i deca moraju zaštiti do preterane izloženosti kocki i od patološkog kockanja.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here