Naslovna Srem Mladi u Platičevu: Radili NA NJIVI da naprave TEREN

Mladi u Platičevu: Radili NA NJIVI da naprave TEREN

PODELI

Mladi iz sremskog sela Platičeva između dve ulice napravili su svoje igralište. Da bi prikupili novac za uređenje i opremanje terena tokom raspusta radili su na njivi.

Različitog uzrasta, a iste volje, sa željom da im igralište bude što lepše, uzeli su ruke  lopate i grabulje i dali se na posao. Složno rade, i raduju se svakom novom druženju.

“Okupimo ekipu i počnemo da radimo”, kaže jedan dečak, “kad zavšimo radove, obično zaigramo fudbal, košarku.”

Foto: RTS/Printscreen

Tu gde je bila njiva – napravili su igralište. Golove su dobili, a mrežu za njih kupili od novca koji su zaradili sakupljajući suncokret po njivama.

Za nedelju dana sakupili su petsto kilograma suncokreta: “Išli smo ujutru od sedam do dvanaest, i uveče od sedam do devet.”

Poslove su podelili, a od kuće je svako nešto doneo. Novo igralište, zavolela su i deca iz susednih ulica.

Radili su koliko ko može, prikupljali pare za igralište, grabuljali. Skromnim sredstvima, uz pomoć roditelja i komšija, za manje od mesec dana, uređena je i ograđena parcela koju su dobili od mesne zajednice.

“Njima ništa nije teško”, ističe Antun Vuković, “oni dolaze subotom ujutru u šest da me bude da počnemo da radimo nešto.”

“Mi smo koš nameštali neko veče do pola deset”, kaže Marina Hodak, “pod telefonima smo betonirali, mešalica radila, vaservagom izvlačili pravac, ali je u pola deset koš bio namešten.”

Želja dece iz Platičeva je da im Opština pomogne da na njihovom igralištu zasijaju reflektori i da pre zime kupe travu za fudbalski teren.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here