Naslovna Srem Pećinci Mladi umetnici namučili žiri

Mladi umetnici namučili žiri

PODELI

Danas su u holu Kulturnog centra Pećinci uručene nagrade najboljim umetnicima osnovcima iz pećinačke opštine koji su svoje radove poslali na Likovni i literarni konkurs „Na krilima mašte‟, koji već tradicionalno svake godine raspisuje pećinački Kulturni centar.

Nagrade najboljim pesnicima i slikarima uručio je zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić, a Maja Došenović iz Odeljenja za društvene delatnosti pećinačke Opštinske uprave pobednicima je uručila majice kao poklon od pećinačke lokalne samouprave.

Direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja naglasio je da je ovogodišnji konkurs bio izuzetno uspešan i po broju i po kvalitetu prijavljenih radova iz sve tri osnovne škole u opštini Pećinci, a na konkursu su učestvovali i članovi literarne sekcije KC-a „Družina duginih boja‟.

„Predsednica žirija na literarnom konkursu pesnikinja Gordana Šarić i predsednik žirija na likovnom konkursu slikar Dragoljub Trindić, imali su jako težak zadatak i zato su odlučili da u svakoj kategoriji dodele nagrade za dva treća i dva druga mesta‟ – rekao je Devrnja.

Tema literarnog konkursa ove godine bila je „Tajna‟. Prvu nagradu u kategoriji mlađeg uzrasta (od 1. do 4. razreda) osvojila je Lena Živojnov. drugo mesto osvojili su Ema Stojnić i Ivan Milićević, a treće Ema Nedeljković i Sara Devrnja.

U kategoriji starijeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) pobednik je Ana Milićević. Drugo mesto podelile su Anastasija Filipović i Isidora Miletić, a treće Anja Novakov i Ana Grahovac.

Tema ovogodišnjeg likovnog konkursa bila je „Moj smešni svet‟. Pobednica konkursa u mlađem uzrastu (od 1. do 4. razreda) bila je Andreja Milivojević. Druga nagrada pripala je Aleksandri Jevrić i Anđelki Vuletić, dok su treće mesto podelili Maša Eror i Mateja Protić.

U starijem uzrastu (od 5. do 8. razreda) najbolja je bila Kristina Marijan. Drugo mesto podelile su Milica Trbojević i Tijana Stajčić, a treće Katarina Ivanović i Vukašin Vener.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here