Naslovna Hronika MLADIĆA (19) IZ RUME KOME SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT NOKAUTIRAO POZNATI...

MLADIĆA (19) IZ RUME KOME SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT NOKAUTIRAO POZNATI NASILNIK!

PODELI

Rumljanin Stefan Novoselac (19) teško je povređen, i u veštačkoj komi je, nakon što ga je bez ikakvog razloga u četvrtak ujutro u Sutomoru u glavu udario njegov vršnjak Petar Vojvodić iz Bara, koji je posle napada uhapšen.

– U šoku smo svi. Njegov otac Nikola i brat Dragan vest su čuli u Holandiji, gde su na putu jer voze kamion. Majka Slavica je odmah sa snahom, Draganovom suprugom, koja je inače doktorka, odmah avionom otputovale u Crnu Goru. Otišli su i Slavičin brat i moj sin da budu pored njih i da mogu da im pomognu šta zatreba – rekao je  Stefanov stric Đuro Novoselac.

Stric je napomenuo da o samom napadu zna što je objavljeno u medijima.

– Moj sinovac je dobar dečko, što možete proveriti u Rumi. zaista nije konfliktna ličnost, i nikada se nije potukao – naveo je stric.

U Glavnoj ulici u Rumi, gde porodica Novoselac živi i ima kafić koji je otac nedavno preveo na Stefana takođe imaju samo reči hvale za povređenog mladića.

– Stefan je sa drugarima na more otputovao 12. avgusta, a dva dana pre toga bio je na rođendanu kod komšije, prijatelja iz detinjstva. Trebalo je da se za dan, dva vrati sa mora. Rekao je da hoće da se odmori i da se neće javljati često iz Crne Gore. Niko od nas nije ni slutio da će ga nasilnik, tabadžija bez ikakvog razloga nokautirati i da će se boriti za život. To je inače bilo njegovo prvo, samostalno letovanje sa društvom u Crnoj Gori. Pre toga je sa društvom, tačnije devojkom, išao u Paraliju – rekao je jedan Stefanov drug, koji je insistirao na anonimnosti.

Stefan je završio Srednju poljoprivrednu školu u Rumi, i pomagao je roditeljima, pravili su kuću u jednom obližnjem mestu.

– Zaista je momak na mestu. Nikada nije pravio probleme niti ulazio u neke sukobe, i nije mi jasno kako je neko mogao da ga napadne bez ikakvog razloga. Samo se pitam šta je u tom trenutku mislio taj siledžija – naveo je Stefanov drug.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Prema saznanjima “Blica” Baranin Petar Vojvodić, osumnjičeni da je naneo teške povrede Novoselcu i drugu, poznat je kao nasilnik. Navodno je i ranije, takođe bez ikakvog razloga, batinao ljude, a prolazio je nekažnjeno, pa neki njegovi poznanici očekuju da će ga sada konačno stići pravda i da će odgovarati za nasilništvo.

Probudio se i video da mu se drug ne pomera

Nakon što je Novoselca udario u glavu, osumnjičeni tinejdžer iz Bara je takođe bez ikakvog razloga udario i mladićevog druga druga S. G. (19) i polomio mu vilicu, a mladić na sreću nije životno ugrožen.

Prema za sada dostupnim informacijama, mladići iz Rume su prekjuče ujutro udarali u boksersku krušku u Sutomoru kada je naišao Vojvodić sa još dvojicom drugova. Iz samo njemu znanog razloga, nasrnuo je na vršnjake iz Bara. Prvo je udario S. G. i polomio mu donju vilicu, a zatim je Novoselcu zadao udarac u glavu.

Novoselac je pao i glavom udario u beton. Dalji napad su sprečili Đ. S. (20) i J. M. (20) iz Bara, drugovi nasilnika koji su ga obuzdali. Iako povređene glave, Novoselac je uspeo da ustane i sa S. G, kome je krvarila vilica, krenuli su ka smeštaju i kome se bili sa drugovima iz Rume. Dok su se vraćali, Novoselac je nekoliko puta povraćao. kada su stigli u sobu, mladići su zaspali, ali se S. G. uskoro probudio i video da se Novoselac ne pomera.

Tada je alarmirao drugove pa su Novoselca, koji je i dalje bio u nesvesti odneli u Dom zdravlja, gde je navodno ustanovljeno da su mladići bili pripiti. Ekipa Hitne pomoći pozvala je lokalnu policiju i ubrzo je identifikovamn i uhapšen nasilnik Petar Vojvodić, koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Protiv njegovih drugova krivična prijava neće biti podneta jer su oni sprečili da još udara mladiće iz Rume.

Povređeni mladići su prebačeni u barsku bolnicu, gde je pomoć ukazana S. G, ali je Novoselac, koji je i dalje bio u nesvesti prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Njegova majka Slavica je odmah po saznanju da joj je sin napadnut i da se bori za život otputovala u Crnu Goru i bdi nad njim. Lekari ga sada drže u veštačkoj komi da se ne bi naprezao.

(Kurir.rs/Blic-A.A.)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here