Naslovna Srem Irig “Stvaramo znanje”: Mali pokretači iz Vrdnika dobitnici moderne informatičke opreme

“Stvaramo znanje”: Mali pokretači iz Vrdnika dobitnici moderne informatičke opreme

PODELI

“Pokrećemo pokretače” je program Telekoma Srbija pod čijom kapom se nalaze projekti koji promovišu pozitivne promene u društvu.

Telekom Srbija pokreće pokretače. Sve pokretače – i male i srednje i velike, bez obzira na to koliko će postići, bez obzira čime žele da se bave.
“Ako verujete da se kvalitetni ljudi formiraju još u detinjstvu, da se za prilike koje menjaju društvo treba pripremiti na vreme, da sadašnjost definiše budućnost, da su deca naš najvredniji ulog za budućnost, onda delimo istu viziju”, poručuju iz Telekoma Srbija.
Za najmlađe pokretače, decu osnovnoškolskog uzrasta, kroz program “Stvaramo znanje”, Telekom Srbija, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, svake godine oprema 20 informatičkih kabineta.
“Na taj način u okviru obrazovnih institucija stvaramo uslove da naši najmlađi pokretači na najkvalitetniji način koriste nove tehnologije, kako bi na vreme stekli neophodna znanja i zakoračili u eru digitalnog razvoja”, kažu u Telekomu.
Vredna oprema stiže u OŠ “Milica Stojadinović Srpkinja”
Đaci Osnovne škole “Milica Stojadinović Srpkinja” iz Vrdnika ovogodišnji su dobitnici novih računara i moderne informatičke opreme u okviru projekta “Stvaramo znanje”. Oni su ovu vrednu nagradu dobili glasanjem putem zvanične Fejsbuk stranice mts Tvoj svet, a tokom trajanja konkursa zabeleženo je preko 100.000 glasova koji su odlučili koje će škole dobiti savremene uslove za učenje. Činjenica da su sve škole iz malih mesta širom Srbije, jasno govori da je bilo potrebno da se oko ovog važnog cilja angažuju ne samo đaci škole, već i celokupna lokalna zajednica. Time se pokazalo da se jedino udruživanjem oko zajedničkog cilja mogu podstaći pozitivne promene u društvu.
Na ovaj način, đaci Osnovne škole “Milica Stojadinović Srpkinja” postali su i sami pokretači, oni koji inspirišu i nadahnjuju druge, čiji primer jasno pokazuje da je promena moguća.
Kroz projekat “Stvaramo znanje” do sada je opremljeno 40 informatičkih kabineta širom Srbije, 1.200 računara je donirano školama sa željom da desetine hiljada učenika stekne prva znanja o informacionim tehnologijama.
“Na taj način, radimo za budućnost, jer samo tako će budućnost, kada dođe, raditi za nas”,poručuju iz Telekoma Srbija.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here