Naslovna Hronika OVO JE MONSTRUM koji je na humani gest DEVOJČICI (13) UZVRATIO SA...

OVO JE MONSTRUM koji je na humani gest DEVOJČICI (13) UZVRATIO SA 17 UBODA NOŠEM I OTIŠAO U KAFANU DA PIJE (VIDEO)

PODELI
Foto: Ilustracija

Jedan od najmonstruoznijih zločina, koji i dan danas ledi krv u žilama, dogodio se na Aranđelovdan, 2005 godine. Cela Srbija je mesecima bila u strahu, sve dok je monstrum bio na slobodi.

Trinaestogodišnja Tamara Ivanović, kao i obino provela je dan u školi. Kući je krenula sa drugaricom. Oko 18:15 su se rastale u blizini železničke stanice „Šangaj“ u Batajnici, i krenula svojom uobičajenim putem. Vreme je prolazilo, ali Tamara nije stizala kući. Otac stric i deda odmah su krenuli u potragu za njom. Pronaši su je kako leži u lokvi krvi na putu kojim se inače svaki dan vraćala kući.

Kada smo došli na lice mesta i videli sve okolnosti, mogu da kažem da je to bio jedan od najtežih trenutaka u našoj karijeri. Znali smo da nećemo stati dok ga ne pronađemo, imali smo prećutni dogovor da nastavljamo da radimo neprekidno dok ga ne pronađemo” rekao je inspektor Munižaba.

Sprovedena je velika akcija Uprave kriminalističke policije SUP Beograd u potrazi za ubicom.“Obrađivali smo kuću po kuću, objekat po objekat, obavili stotine informativnih razgovora, razgovarali sa besposličarima u Novoj i Staroj Pazovi, Inđiji, Pančevu, Batajnici. , opisao je načelnik UKP MUP Srbije.

Tamara Ivanović iz Batajnice ubijena je pokušavajući da pomogne pijancu, koji se sapleo i pao – da ustane. Dragan Nikolić Čombe (43), skitnica i klošar, na taj humani dečiji gest uzvratio je sa – 17 udaraca nožem!

Monstrum, kakav odavno nije viđen na ovim prostorima, nakon opsežne istrage pronađen je i uhapšen. U prisustvu okružnog javnog tužioca, svog advokata i operativaca SUP Beograd. Mirno je, priznao zločin i do detalja opisao kako je zverski ubio devojčicu.

Pukovnik Milorad Veljović, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, na konferenciji za novinare rekao je da je Nikolić je sreo devojčicu dok se vraćala iz škole oko 18,15 sati.  “Ispričao je da je bio jako pijan, da je jednog trenutka pao i da mu je devojčica prišla da pomogne. Bez ikakvog povoda, nožem koji je imao u džepu, istog trena napao je Tamaru. Prve udarce, od ukupno 17, zadao joj je u predelu srca i ona je, praktično, odmah usmrćena.”

U toku krvavog pira, sa ruke mu je spao sat, a od devojčice je uzeo mobilni telefon. Nikolić je potom, iako sav od dečije krvi, otišao na drugi kraj Batajnice i nastavio da pije.

Posle izvesnog perioda vratio se istim putem, prošao pored Tamarinog tela i ušao u jedan od napuštenih vagona, koji su već godinama na pruzi u naselju “Šangaj”.

Oprao je jaknu, pantalone i patike od krvi, a zatim legao da spava. Probudio se u cik zore.

“Ujutru, prvim vozom otišao je za Pančevo i na buvljoj pijaci za hiljadu dinara prodao Tamarin beli `soni erikson` jednom rumunskom bračnom paru, koji tamo ima tezgu. Sa tim novcem otišao je za Opovo i opet nastavio da pije. Tih dana viđen je i u drugim okolnim selima.” ,ispričao je Veljović

Pre ovog straslučaja izvrsio je silovanje i pokušaj ubistva nad maloletnom devojcicom koju je licno poznavao.

Osuđen je na četrdeset godina zatvora. Da li je to dovoljno?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here