Naslovna Ekonomija Moskovski list Komersant: Vučić će u Sočiju tražiti super povoljnu cenu za...

Moskovski list Komersant: Vučić će u Sočiju tražiti super povoljnu cenu za ruski gas

PODELI
Foto: danas.rs

-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamoliće danas ruskog predsednika Vladimira Putina za super povoljnu cenu za gas, a povoljan ishod veoma bi išao na ruku Vučiću i njegovoj partiji uoči predsedničkih i parlamentarnih izbora-, piše današnji moskovski dnevnik Komersant.

„Od pregovora u Sočiju u Srbiji očekuju veoma povoljnu cenu za ruski gas“, navodi list neimenovane izvore u rukovodstvu Srbije.

Dnevnik piše da informisani izvori u Beogradu smatraju da je predsednik Srbije još do posete mogao da dobije potvrdu ruske strane o povoljnoj ceni za gas i da sada „namerava da to predstavi kao sopstveni uspeh“.

„‘Gasni poklon’ iz Rusije bi Vučiću veoma dobrodošao. Na proleće će u Srbiji biti istovremeno održani predsednički i parlamentarni izbori na kojima sadašnji predsednik računa ne samo da bude ponovo izabran, već i na ubedljivu pobedu njegove Srpske napredne stranke“, ocenjuje Komersant.

List dodaje da će tome doprineti i imidž lidera koji je od Rusije dobio „najnižu cenu za gas u celoj Evropi“.

Komersant piše i da srpska opozicija već optužuje Vučića da će cenu za gas morati da plati političkim ustupcima.

Pored gasa, u Sočiju će se razmatrati i politička pitanja, pre svega situacija na Kosovu i na Balkanu u celini. A tu se srpski i ruski prilazi ne podudaraju sasvim, iako se Vučić redovno zahvaljuje Moskvi za podršku, piše Komersant. List dodaje da će posle susreta u Sočiju predsednik Srbije učestvovati na samitu demokratije koji organizuje predsednik SAD Džo Bajden, a na koji Rusija nije pozvana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here