Naslovna Hronika MUP Sremska Mitrovica: Utajom poreza oštetio budžet sa preko 60 miliona dinara?

MUP Sremska Mitrovica: Utajom poreza oštetio budžet sa preko 60 miliona dinara?

PODELI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, u saradnji sa Poreskom policijom, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica DOO „Milobraj“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja tako što je u nameri da delimično izbegne plaćanje akcize i poreza na dodatu vrednost, u periodu od 17.01.2017. godine do 03.12.2017.godine, izvršio kupovinu baznih ulja u količini od 844.720 litara, koje nije upotrebio u svrhu industrijske proizvodnje, već je stavio u promet.

Da bi to prikrio osumnjičeni je sačinio neistinite račune o prodaji baznih ulja određenim privrednim društvima koje je evidentirao u knjigovodstvenim i poreskim evidencijama svog privrednog društva, pri čemu nije izvršio obračun akcize i poreza na dodatu vrednost.

Na ovaj način je izbegao plaćanje akcize u ukupnom iznosu od 53.929.431 dinara, kao i poreza na dodatu vrednost u iznosu od 10.785.886 dinara. Takođe, izbegao je plaćanje javnih prihoda u ukupnom iznosu od 64.715.317 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here