Naslovna Srem Sremska Mitrovica Muzej Srema: Smotra etnografskog i dokumentarnog filma

Muzej Srema: Smotra etnografskog i dokumentarnog filma

PODELI

Smotra etnografskog i dokumentarnog filma biće održana u ponedeljak i utorak, 6. i 7. novembra u Muzeja Srema biće održana Smotra etnografskog i dokumentarnog filma. Već petu godinu za redom održava se u Semskoj Mitrovici. Sada već tradicionalni program ove godine donosi dvodnevni program koji obuhvata odabir filmova sa poslednjeg 24. Međunarodnog festivala etnološkog filma održanog u Beogradu, kao i retrospektivu dosadašnje video produkcije Muzeja Srema.

Program je podeljen u dve tematske celine pa nas u ponedeljak očekuju filmovi Anplagd, Popika – zaboravljena dečja igra, Raskovnik – sveti gral među biljkama i Kovačka vodica, nabavljeni zahvaljujući saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu.

Drugi dan smotre rezervisan je za filmove nastale u produkciji Muzeja Srema i predstavlja petogodišnju retrospektivu upotrebe filma kao sredstva u muzeologiji i etnografskom istraživanju. Filmovi Kovač, Ima leta kad žita ne rode, Vašar u Rumi i Golubinačke mačkare iz produkcije Muzeja Srema do sada su osvajali nagrade i bili prikazivani na festivalima u Kučevu (Festival televizijskog etnološkog filma), Velikoj Plani (Festival dokumentarnog filma „Zlatna buklija“), Beogradu (Međunarodni festival etnološkog filma) i Sofiji (Internacionalni festival etnografskog filma).

Smotra će biti održana u Maloj sali Muzeja Srema sa početkom od 18h, a ulaz za sve programe je besplatan.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here