Naslovna Kultura “Muzeji za deset” – Otvorena izložba u Zavičajnom muzeju

“Muzeji za deset” – Otvorena izložba u Zavičajnom muzeju

PODELI
Foto: Hooloovoo

U Zavičajnom muzeju Ruma, u okviru manifestacije “Muzeji za 10”, otvorena je izložba “Kultura i mi”, na kojoj su predstavljeni radovi korisnika Gerontološkog centra „Srem“i rumskog Dnevnog boravaka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju. Tema ovogodišnje manifestacije je “Muzeji za jednakost: raznovrsnost i uključenost”, koja podstiče jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture, napominje Branislava Konjević, direktorica Zavičajnog muzeja Ruma.

“Po šesti put učestvujemo u manifestaciji, dakle od samog početka ove muzejske inicijative. S obzirom na to da imamo dve veoma značajne ustanove u našem gradu koje brinu o posebnim kategorijama ljudi, rešili smo da ih uključimo i u skladu sa temom ovogodišnjeg programa “Muzeji za deset”, napravili smo izložbu radova korisnika Gerontološkog centra “Srem” i Dnevnog boravaka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju”, kazala je direktorica Zavičajnog muzeja, ustanove koja će danas biti nagrađena za najbolje realizovan program u 2019. godini, kada je reč o manifestaciji “Muzeji za deset”.

“Ove godine zbog epidemiolške situacije manifestacija nije bila organizovana redovno u maju mesecu, već je odložena za novembar. Prošle nedelje smo dobili obaveštenje da smo dobili priznanje za najbolje realizovan program u 2019. godini. Prošle godine tema manifestacije je bila “Budućnost tradicije” i mi smo na osnovu te opšte teme izabrali četiri programa koja su povezivala prošlost, sadašnjost i budućnost, a centralna manifestacija je bila izložba o sportu sa nazivom “Više od igre”, kazala je direktorica Konjević, kojoj će nagrada danas biti uručena u Narodnom muzeju u Beogradu.

Izložba u Zavičajnom muzeju Ruma će biti otvorena za posetioce do 22. novembra.

Muzej je otvoren za individualne posete uz obavezno poštovanje svih propisanih mera zaštite.
Ulaz je za sve posetioce besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here