Naslovna Život Muzika posebno dizajnirana za opuštanje mačaka

Muzika posebno dizajnirana za opuštanje mačaka

PODELI

Solista Dejvid Tejej i stručnjaci za ponašanje životinja napravili su muzički komadi posebno dizajnirani za opuštanje mačaka.

Dejvid Tejej, američki violončelista Nacionalnog simfonijskog orkestra i velikog ljubitelja mačaka, i Čarlsa Snoudauna, psihologa i profesora emeritusa sa Univerziteta Viskonsin-Medison želeli su da stvore kompozicije temeljene na ambijentalnoj buci kako bi podstakao prirodne reakcije četvoronožnih prijatelja.

Teje je krenuo od koncepta koji kombinovanjem različitih zvukova omogućava dobijanje različitih rezultata- kako bi se postigao snažni učinak na mačke, napravljena je muzika koja kombinuje zvukove slične cvrkutanju ptica i šuškanje, a za opuštanje životinja postoji muzika gde je kombinovano predenje, mjaukanje i tišina.

Hteo je da stvori muziku koju bi ljudi mogli da puštaju dok su njihove mačke kod kuće, na putovanju automobilom ili negde gde im može biti dosadno ili su pod stresom.

Na internetu možete pronaći ove kompozicije. Dovoljno je otići na web-stranicu Music for Cats gde ćete pronaći sve melodije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here