Naslovna Srem Pećinci Muzika za najtananije ukuse

Muzika za najtananije ukuse

PODELI

U okviru Pećinačkog kulturnog leta, koje i ove godine organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, u subotu je na pećinačkom šetalištu nastupio kvartet Maestre iz Sremske Mitrovice. Brilijantne Mitrovčanke ponovo su oduševile pećinačku publiku svojim izvođenjem, kako klasične, tako i filmske muzike, a neobičan spoj klavira, flaute i tamburice proizveo je muziku koja prija i najtananijim ukusima.

Muzikom iz filma „Doručak kod Tifanija“ (Breakfast at Tiffanys) „Moon river“ Maestre su započele veče, da bi preko Piacolovog Libertanga i Štrausovih valcera završile muzikom iz filma „Pirati sa Kariba“. Profesorke sremskomitrovačke Muzičke škole „Petar Kranjčević“ – Milda Kuzminac i Dušanka Gavrilović za klavirom, flautistkinja Jelena Vlaović i Zorica Opačić na tamburi, priredile su još jednom veče za pamćenje, kao i jesenas kada su su se predstavile pećinačkoj publici povodom obeležavanja 40 godina postojanja Kulturnog centra Pećinci.

„Nama je zaista izuzetno zadovoljstvo što smo opet pozvani ispred Kulturnog centra Pećinci da budemo gosti na Kulturnom letu, što nam je velika čast. Uživali smo zaista, predivan je ambijent, vreme nas je poslužilo, publika je bila sjajna i mi smo prezadovoljne sve četiri“ – izjavila je Milda Kuzminac profesorka klavira.

Kvartet „Maestre“ nastupa širom Srbije različitim povodima. Tokom tri godine koliko postoji kvarte, nastupale su mnogobrojnim koncertima širom Srbije, a kako kaže, ponosne su na donatorske koncerte, kao što je bio koncert u Sremskoj Mitrovici gde je od prikupljenih priloga opremljena koncertna sala u Muzičkoj školi, ali i na edukativne koncerte po domovima učenika i domovima za stara lica. Nastupale su na Kolarcu, a prošle godine održale su celovečernji koncert u Sremskoj Mitrovici povodom svečanosti otvaranja Žitnog trga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here